ZakenDeals

De beste webhosting voor een zakelijke website of webshop

Leestijd: < 1 minuut

Voor een efficiënte en stabiele zakelijke website of webshop is de keuze van geschikte webhosting van cruciaal belang.

Webhosting is een dienst waarmee je jouw website of webshop toegankelijk maakt op het internet. Bij het creëren van een website heb je een locatie nodig om alle bestanden en gegevens op te slaan, waaronder HTML-bestanden, afbeeldingen en video’s. Deze bestanden worden opgeslagen op een server die verbonden is met het internet. Webhosting biedt de ruimte op een server voor jouw website en levert ook de technologie om jouw website via het internet bereikbaar te maken.

Er zijn verschillende soorten webhostingdiensten beschikbaar, zoals shared hosting, VPS-hosting en dedicated hosting. Voor een kleine zakelijke website is shared hosting meestal voldoende.

Bij het kiezen van webhosting zijn er enkele belangrijke factoren om in overweging te nemen, zoals uptime, prestaties, limieten, ondersteuning, prijs, beoordelingen en garanties. Onderaan deze pagina gaan we dieper in op al deze punten. Maar eerst zetten we de beste webhosting voor je op een rij.

Mijndomein

Mijndomein

Met een webhosting pakket van Mijndomein heb je alles bij de hand om jouw onderneming online te presenteren. Bij Mijndomein zorgen ze ervoor dat je website altijd super snel wordt geladen en jouw website is goed beveiligd met een SSL certificaat.

Bekijk de webhosting van Mijndomein

Yourhosting

Yourhosting

Wil je een grote (corporate) website met veel pagina’s of een webshop gaan hosten, dan ben je bij Yourhosting aan het juiste adres. Dan heb je voldoende ruimte om je producten te publiceren en om veel bezoekers te ontvangen.

Bekijk de webhosting van Yourhosting

Uptime

Controleer het percentage van de tijd dat de server beschikbaar is om verzoeken te verwerken. Een hogere uptime betekent meer betrouwbaarheid. En een lage uptime betekent dat jouw website regelmatig niet bereikbaar zal zijn.

Prestaties

Kijk naar de rekenkracht (CPU) en het werkgeheugen (RAM) van de server, omdat dit de laadsnelheid en gebruikservaring beïnvloedt. Hoe sneller de website laadt, hoe beter de gebruikerservaring.

Limieten

Let op het toegestane dataverkeer, opslagruimte en het maximaal aantal websites op het hostingpakket. Je wilt liever niet tegen limieten aanlopen en, indien nodig, wil je kunnen opschalen.

Ondersteuning

Zoek naar webhosting met goede ondersteuning voor het geval er problemen zijn met je website.

Prijs

Vergelijk prijzen en let op verborgen kosten zoals setup-kosten of vergoedingen voor het overschrijden van limieten.

Beoordelingen

Lees beoordelingen van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de ervaringen met de overwogen webhost.

Garanties

Zoek naar webhosts die garanties bieden, zoals geld-terug-garanties of uptime-garanties.

Voor de meeste startende websites is een klein webhostingpakket doorgaans voldoende, maar het is raadzaam om te controleren of er mogelijkheden zijn om het pakket later uit te breiden. Een basispakket met ongeveer 1 tot 5 GB schijfruimte, 2 GB dataverkeer, een SSL-certificaat, een MySQL-database en e-mail is vaak toereikend.

Lees ook:

De beste Terra 15 inch laptops met Intel Core i9 processor

Raymond Veldkamp

De beste MSI 13 inch laptops met Intel Core i9 processor

Raymond Veldkamp

De beste Dynabook 17 inch laptops met AMD Ryzen 5 processor

Raymond Veldkamp