ZakenVerhalen

Vivianne Borger, Blue Avocado: “Beveilig je website goed!”

Leestijd: 4 minuten

Vivianne Borger ontwerpt en realiseert met haar eigen bedrijf Blue Avocado onder meer WordPress websites en heeft een all-in beveiligingsabonnement voor WordPress websites ontwikkeld.

Hoe en wanneer begonnen met ondernemen/het bedrijf?
“Na mijn studie Communicatiemanagement aan de Hogeschool in Leiden en daarna in Utrecht ben ik in 2015 aan het werk gegaan bij het toenmalige ICT-bedrijf van mijn vader. De bedoeling was toen, om met mijn inbreng op het gebied van webontwerp en het bouwen van websites, samen een compleet dienstenpakket te bieden. Maar het aantal opdrachten voor het ontwerpen en bouwen van WordPress websites groeide in korte tijd zo sterk dat ik in januari 2018 mijn eigen 1-vrouws bedrijf Blue Avocado ben begonnen.”

“Compleet dienstenpakket voor ontwerp en realisatie online en printmedia”

Een korte promotalk: wat doet jouw bedrijf? En wat is daar uniek aan?
“Met Blue Avocado ben ik gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en technisch onderhouden van zowel websites als webshops op basis van WordPress. Dit is het meest gebruiksvriendelijke en meest gebruikte Content Management Systeem ter wereld. WordPress wordt dan ook door ZZP’ers, MKB-ondernemers maar ook heel grote concerns gebruikt. Inmiddels ontwerp en maak ik niet alleen maar websites en webshops. Een bedrijf kan bijvoorbeeld ook bij mij terecht voor webbanners of een mooi vormgegeven PowerPoint-presentatie.

Maar ik ontwerp ook logo’s, flyers en brochures. En desgewenst verzorg ik ook de druk/printproductie voor de klant. De afgelopen tijd is het belang van een goede beveiliging inclusief back-ups, periodieke updates en het voorkomen van virussen, spam en hacks voor websites en webshops enorm toegenomen. Daarom ben ik onlangs gestart met ‘Tijd voor beveiliging’, een scherp geprijsd all-in abonnement voor WordPress websites en webshops. Met deze toevoeging bied ik nu een compleet dienstenpakket op het gebied van online en printmedia.”

Wie is je doelgroep?
“Het leuke van mijn vak is de verscheidenheid aan opdrachten en opdrachtgevers. Vanuit mijn kantoor aan
het Weteringpad in Soest werk ik voor klanten in heel Nederland, vooral in Midden-Nederland. Tot mijn opdrachtgevers behoren MKB’ers en ZZP’ers maar ik werk ook voor overheidsorganisaties en enkele not for profit-organisaties.

”Blooper: foute vermelding in factuur: ‘dagabonnement’ i.p.v. ‘jaarabonnement’

Jouw grootste zakelijke blooper? Welke les heb je daaruit geleerd?
“Ha, ha, een blooper die ik me nog goed kan herinneren was met een factuur voor mijn nieuwe activiteit ‘Tijd voor beveiliging’. In de omschrijving had ik netjes de verschillende werkzaamheden gespecificeerd maar in plaats van een jaarabonnement stond er ‘dagabonnement’. Natuurlijk belde de desbetreffende klant mij tamelijk verbaasd op en vroeg om uitleg. Die was heel simpel: er had gewoon ‘jaarabonnement’ moeten staan. Mijn les? Dat je ook facturen vooraf heel secuur moet controleren.”

Aan wie of wat heb je een enorme hekel?
“Ik heb gelukkig aan niemand een hekel. Er is wel iets waar ik een enorme hekel aan heb: aan vroeg naar bed gaan. Dat vind ik echt zonde van de avond. Ik ga dan ook bijna nooit eerder dan 23.00 a 24.00 uur naar bed en ga dan eerst in alle rust nog wat lezen of TV kijken. Het gevolg is wel dat ik niet dol ben op al te vroege zakelijke afspraken. Een afspraak om 10.00 of 10.30 uur vind ik vroeg genoeg. Kortom, ik ben een echt avondmens.”

Even heel eerlijk zijn: onthul eens iets enorm verrassends over jezelf
“Niet iedereen weet dat ik heel muzikaal ben. Ik heb gitaarles gehad en speel piano en dwarsfluit. En ik zing al in koren vanaf mijn zesde jaar. Het koor waar ik nu in zing heet Brits en is een pop- en gospelband bestaande uit ongeveer dertig zangers en zangeressen. Superleuk om daar in te zingen.”

Hoe lever je (zakelijk/privé) een bijdrage aan een beter milieu?
“Natuurlijk scheid ik mijn afval. Daarnaast rij ik in een elektrische auto met een zonnepaneel op het dak
en ik heb zonnepanelen op het dak van ons huis en op het dak van mijn kantoor.

Tip: businessmodel Canvas, echt ideaal

voor elke MKB’er en ZZP’er

Welke businesstool raad je anderen aan. Waarom?
“Mijn tip voor andere ondernemers is om gebruik te maken van het businessmodel Canvas. Aan dit model voor MKB’ers heb ik veel gehad, vooral toen ik mijn bedrijf startte. Elk half jaar scan ik trouwens opnieuw mijn bedrijf en mijn bedrijfsactiviteiten aan de hand van Canvas.”

Wat is jouw mediatip voor andere ondernemers? Waarom?
“Ik kijk, onder andere op Netflix, veel naar zakelijke documentaires waarin grote ondernemingen vertellen over hun ervaringen. Enkele aanraders die me zo te binnenschieten zijn ‘The Founder’ (McDonald’s), een documentaire over Donald Trump en één over het Disney-concern. Terugkomende aspecten in die documentaires zijn durven en doorzetten. Uit die documentaires haal ik veel zakelijke inspiratie.”

Beste zakelijke advies dat je ooit gehad hebt?
“Dat is een makkelijke vraag. Toen ik met Blue Avocado begon kreeg ik van mijn moeder het advies om vooral voldoende tijd en geld in mijn eigen bedrijfje te investeren en ook om mij te focussen en bijvoorbeeld boekhouding uit te besteden. Dat zijn heel waardevolle adviezen gebleken. Mijn werkzaamheden grenzen soms aan automatisering maar ik wil en ga mij bijvoorbeeld niet bezighouden met PHP-programmeerwerk of met heel complexe werkzaamheden op het gebied van ICT-beveiliging. Als dat laatste zich aandient werk ik samen met een echte specialist zodat ik mij kan blijven focussen op websites, webshops, logo-ontwerp en printmedia.”

Hoe contact met je opnemen?
Wie interesse heeft in (web)ontwerp en/of het beveiligen van zijn of haar WordPress website kan natuurlijk altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Mijn gegevens vind je op www.blueavocado.nl en op www.tijdvoorbeveiliging.nl

Lees ook:

Ramon Lenssen, XtraSpace: “Prettig, snel en veilig werken staat voorop!”

Jeroen van Netten

Xander Sijmons, Keistad Advocaten: “Bij ons geen ivoren toren, we zijn heel laagdrempelig”

Jeroen van Netten

Robert van Asch, Consignium Riskmanagement: “Nachtrust voor ondernemers!”

Jeroen van Netten