ZakenVerhalen

Peter Brouwer, Brouwer Systeemplafonds: “Bewust gekozen voor 
niche-markt”

Leestijd: 2 minuten

We zijn op bezoek bij Peter Brouwer en zijn dochter Vivian van het bedrijf Brouwer Systeemplafonds. Het bureau van Peter ligt bezaaid met printjes. Die blijken allemaal voor lopende projecten of offerte-aanvragen te zijn.

De vlag ging uit

Peter: “Het is ongelooflijk druk. Afgelopen maanden draaiden we ongeveer elke dag overuren. Geeft niets: we zorgen hoe dan ook dat de projecten tijdig en goed worden uitgevoerd.” Lachend: “Onlangs haalde één van onze medewerkers eindelijk zijn rijbewijs, toen ging hier de vlag uit. Hij heeft nu z’n eigen bedrijfsbus en gaat zelfstandig op karwei.”“We zijn specialist in een nichemarkt: als één van de weinige bedrijven in Nederland zijn we volledig gespecialiseerd in plafondpanelen”

Specialist in plafondpanelen

“Als één van de weinige bedrijven in Nederland zijn we volledig gespecialiseerd in het adviseren, leveren en monteren van plafondpanelen. Naast systeemplafonds hebben we ook lamellenplafonds en akoestische plafonds. We werken direct voor zakelijke klanten maar ook in opdracht van schildersbedrijven, aannemers en onderhoudsbedrijven. Als specialist in deze nichemarkt hebben we in de afgelopen 27 jaar een uitstekende naam opgebouwd. Enkele grote bedrijven waar we voor werken zijn Shell, Total en Délifrance. Sinds kort werken we, 
in opdracht van Bouwbedrijf van den Hengel, ook voor de snoepketen Jamin.”

“Enkele topklanten waar we voor werken zijn Shell, Total, Délifrance 
en Jamin”


Meters en precisie

Vivian: “Het is onze dagelijkse sport om voor de klant zo snel mogelijk zo veel mogelijk ‘meters te maken’. Wanneer we de cleanroom van een operatiekamer van een ziekenhuis moeten voorzien van plafondpanelen is niet het tempo maar vooral precisiewerk van belang. Ook dat doen we blijkbaar goed, want enige tijd geeleden mochten we plafondpanelen in het Flevoziekenhuis in Almere en in een cleanroom van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem monteren.”

Internationaal actief

Vivian vervolgt: “We hebben zeven monteurs en krijgen opdrachten uit heel Nederland maar ook uit België, Luxemburg en Duitsland. Een leuk nieuw project? Die voor de Helen Parkhurst school in Almere. In totaal gaan we daar 10.000 vierkante meter aan plafondpanelen monteren. De opdracht, via Johan de Ruig van aannemersbedrijf van Zoelen voor de Hilversumsche Golf Club, waarbij we het metal-stud plafond voorzagen van gipspanelen, was ook heel bijzonder. Een ander mooi nieuw project was die voor een boksschool waar 
Rico Verhoeven regelmatig kwam. Dat was echt een enorme race tegen de klok.”

Duurzaam en akoestisch

Peter: “We volgen de ontwikkelingen in onze branche op de voet en proberen altijd als eerste in te spelen op nieuwe toepassingen. Mooie voorbeelden hiervan zijn plafonds van aluminiumdelen met ingebouwde spots die onder meer een bijzondere sfeer geven in badkamers. De toepassing van geluidsabsorberende Ecophon panelen is een ander goed voorbeeld. Deze duurzame panelen zijn bijzonder geschikt voor onder meer kantoren, scholen, kinderdagverblijven en verzorgingstehuizen.”

Nadere informatie over Brouwer Systeemplafonds: Brouwersysteemplafonds.nl

Actieplan succesvol zelfstandig ondernemen

actieplanWil je een vliegende start maken met jouw onderneming? Schrijf je dan in voor ZakenMail en ontvang inspirerende ondernemersverhalen, handige praktijktips, leerzame zakelijke bloopers en veel meer.

Direct na je inschrijving ontvang je het e-book "Actieplan succesvol zelfstandig ondernemen" als welkomstcadeau!

Dit actieplan geeft antwoord op al jouw ondernemersvragen:

  • Praktische informatie en tips
  • Compleet stappenplan van A tot en met Z
  • O.a. ondernemingsplan, financiële planning en marketing

Lees ook:

Dennis van Vulpen, Van Vulpen Design: “Ik hou van hout en ijzer”

Jeroen van Netten

Roald van der Heide, Citrien ProcesConsult: “Ik ben gek op chaos!”

Jeroen van Netten

Dick Lam, Hoveniersbedrijf Dick Lam en Frevas Houtbouw: gewoon heel veelzijdig

Jeroen van Netten