ZakenVerhalen

Ondernemershuis Birkstaete: “Turnkey kantoor-units van 15 t/m 150 m2”

Leestijd: 5 minuten

De zussen Esther en Corrie van Buuren verhuren, samen met hun echtgenoot respectievelijk zwager Gijs van Duinkerken, kantoorruimte in Soest. Samen beheren ze met veel plezier het voormalige Eneco-gebouw aan de Lange Brinkweg en ‘Ondernemershuis Birkstaete’ aan de Birkstraat.

Hoe en wanneer begonnen?

“We zijn in 2007 begonnen met het verhuren van de kantoorruimte in het voormalige Eneco-gebouw en de 2 bijbehorende gebouwen aan de Lange Brinkweg in Soest. Deze kantoorruimte hebben we in eigen beheer volledig gerenoveerd en gemoderniseerd en wordt volledig verhuurd. In het ‘hoofdgebouw’ zijn de bedrijven Konraad, Forza en ROVICT gevestigd. Elk van heeft beschikt over volledig eigen voorzieningen. In dit gebouw is ook een verzamelgebouw gevestigd met units van 350 m2 en 600 m2 voorzien van een eigen toilet en keuken. We verhuren ook de 2 gebouwen naast het hoofdgebouw. Huurders zijn RMN en van Asch Infra. In 2012 zijn wij van start gegaan met Birkstaete. Na de aankoop hebben we het hele gebouw van binnen gerenoveerd en opnieuw ingedeeld. De totale oppervlakte bedraagt 3.600 m2.”

“Momenteel hebben we 4 turn-key kantoor-units in ondernemershuis Birkstaete beschikbaar voor verhuur”

Een korte promotalk: wat doet Birkstaete? En wat is daar uniek aan?

Ondernemershuis Birkstaete verhuurt turn-key kantoorruimte van 15 tot en met 150 m2. In totaal zijn bij ons circa 50 bedrijven en organisaties gevestigd. We hebben units in de kelder, op de begane grond, op de eerste verdieping en op de tweede verdieping. Sommige bedrijven delen hun kantoorruimte en beperken daarmee op een slimme manier hun maandkosten. Onze locatie heeft een bijzondere geschiedenis. Speciaal voor het toenmalige Koninklijk Huis werd hier in 1980 een atoom-kelder oftewel een onderduikkelder gebouwd. Die was volledig uitgerust met een eigen waterzuiverings-systeem, een aggregaat voor elektra, gas, douches, etc.”

“Voor onze turn-key kantoor-units geldt een opzegtermijn van slechts 2 maanden”

“Wat wij verstaan onder turn-key? In het maandelijkse huurbedrag zijn koffie en thee, wifi, de schoonmaak van de algemene ruimtes waaronder de toiletten, het gas, water en het licht maar bijvoorbeeld ook de afvoer van papier en plastic inbegrepen. We hanteren een scherp all-in tarief en doen niet aan lange huurcontracten, dat is al lang niet meer van deze tijd. We willen laagdrempelig blijven, onder meer met een opzegtermijn van slechts 2 maanden. Een dergelijke lage opzegtermijn was toen we in 2012 startten met Birkstaete uniek in Soest.”

Wie is jullie doelgroep?

“Bedrijven en organisaties die, voor een aantrekkelijke all-in prijs, willen beschikken over representatieve kantoorruimte inclusief een brievenbus en een eigen ‘digitale sleutel’ waarmee ze 24/7 toegang hebben tot hun eigen huur-unit in Ondernemershuis Birkstaete.”

“Grootste zakelijke blooper: oorspronkeliijke formule met flexplekken en vergaderruimtes was geen succes”

Jullie grootste zakelijke blooper? Welke les hebben jullie daaruit geleerd?

Esther: “Ha, ha, het is vaak wat minder leuk om over bloopers te praten, maar vooruit dan maar. Alhoewel, eigenlijk was het geen blooper maar pakte ons oorspronkelijke idee anders uit dan voorzien. Toen we begonnen met Birkstaete wilden we inspelen op de trend van flexwerken en boden we een mix van flexplekken, trainings/vergaderruimte en grote kantoorruimte met eigen voorzieningen voor 6 à 7 bedrijven. Dat pakte in de praktijk anders uit. De vraag naar flexplekken was heel onregelmatig en er was vooral vraag naar kleine en middelgrote kantoorruimtes. We hebben daarom onze formule aangepast. Inmiddels verhuren we geen flexplekken of trainings/vergaderruimte meer maar verhuren we alleen kleine en middelgrote kantoor-units. Momenteel hebben we trouwens 4 units beschikbaar. Het is bij ons mogelijk om een ruimte samen met een ander te huren. Je moet dan wel zelf je eigen onderhuurder regelen. We denken altijd graag mee om tot een passende oplossing te komen.”

Gratis e-book "25 schrijftips waardoor je online meer verkoopt"

gratis e-book gratis e-book

Abonneer je op onze ZakenMail met inspirerende ondernemersverhalen, openhartige zakelijke bloopers, korte boekentips/recensies, ZakenBlogs en veel meer.

Ontvang nu tijdelijk ons nieuwste e-book (12 pag.) met praktische tips/adviezen voor o.a.:

  • Opbouw van je teksten.
  • Overtuigende schrijfstijl.
  • Content creatie/middelen-inzet.

Aan wie of wat heb je een enorme hekel?

Corrie: “Aan computers, ik werk er mee maar ik ben atechnisch.”
Esther: “Aan slecht weer en vooral aan koude regen.”
Gijs: “Aan tuinieren en ook aan het verwijderen van het onkruid op de parkeerruimte voor 35 auto’s achter ons pand.”

Even heel eerlijk zijn: onthul eens iets enorm verrassends over jezelf

Gijs: “Net als Corrie ben ik niet enorm handig met computers maar wel tamelijk handig op het gebied van klussen. Voor Ondernemershuis Birkstaete heb ik bijvoorbeeld van steigerhout diverse tafels gemaakt en ik doe het dagelijkse onderhoud op beide locaties. Vroeger heette zo iemand een conciërge maar de term klusjesman of manus-van-alles vind ik ook prima, maakt mij niet uit.”

Corrie: “Ik ben echt vreselijk bang voor duiven. Misschien is het trouwens verrassend om te melden dat ik voor Ondernemershuis Birkstaete werk maar ook 16 uur als juf op basisschool De Wegwijzer in Soest.”

Esther: “Ik heb een opleiding als kapster gevolgd en een eigen kapsalon gehad maar ik moest al op mijn 19e stoppen wegens een allergie.”

“wij hebben nu al energielabel c, vanaf 2023 is dat verplicht voor elke kantoorruimte”

Hoe leveren jullie zakelijk een bijdrage aan een beter milieu?

“We komen alle drie zoveel mogelijk op de fiets naar ons werk en scheiden papier en plastic voor onze huurders. Onze panden hebben bovendien nu al energielabel C dat vanaf 2023 verplicht is om kantoorruimte te mogen verhuren. Birkstaete en ‘De Lange Brink’ zijn bijzonder energiezuinig met LED-verlichting in alle ruimtes, bewegingssensoren en een energiezuinige verwarmingsinstallatie.”

Welke businesstool raad je anderen aan?

“We zijn niet zo heel erg van de apps. Wel zijn we prima geautomatiseerd en hebben we een supersnelle en solide wifi-voorziening.”

Welke boekentip hebben jullie voor andere ondernemers?

Esther: “Dagelijks zijn we, verdeeld over 2 locaties, enorm druk met ons werk en daar beleven we veel plezier aan, ook al omdat we veel ondernemers spreken. We lezen daarom vooral voor onze ontspanning, met name tijdens vakanties.”

Esther en Corrie: “Wij zijn zussen, misschien is het wel daarom dat we de ‘7 zussen-serie’ van de Ierse schrijfster Lucinda Riley zo leuk vinden om te lezen.”

Gijs: ”Ik lees bijvoorbeeld graag voetbalboeken zoals die over de oud-voetballers Wim Kieft en Marco van Basten, heerlijk leesvoer.”

Beste zakelijke advies ooit ontvangen?

Esther: “Ga altijd op je onderbuikgevoel af. Bij twijfel: slaap er een nachtje over. Heb je nog steeds een negatief onderbuikgevoel, doe het dan niet. Dat advies kreeg ik jarenlang geleden van iemand, heb ik de afgelopen jaren bijna altijd opgevolgd en geef ik aan anderen.”

Corrie: “Ik ben nogal een ‘pleaser’. Van mijn zus Esther heb ik geleerd dat ‘nee’ ook een antwoord is. Van dit advies heb ik privé en zakelijk veel plezier. Op zakelijk gebied kan natuurlijk niet alles, hoewel we heel flexibel zijn.”

Gijs: “Soms is het beter om even tot 10 te tellen en dus niet te impulsief iets op te pakken of op iets te reageren. Ha, ha, dat is niet altijd makkelijk maar ik maak vooruitgang volgens mij.”

Hoe contact opnemen?

“Nadere informatie over Ondernemershuis Birkstaete en kantoorgebouw De Lange Brink (voormalig Eneco-pand) en onze contactgegevens zijn te vinden op http://www.birkstaete.nl

Lees ook:

Toon van Doorn, i-Reserve: “Europa verder veroveren”

Jeroen van Netten

Johanna Six, Bres advocaten: “Meer perspectief dankzij 5 specialismes”

Jeroen van Netten

Rombout Verschoor Video & Projecten: “Het moet kort en duidelijk!”

Jeroen van Netten