ZakenVerhalen

Margaret Kruithof, Kruithof Makelaardij: “Persoonlijk betrokken”

Leestijd: 4 minuten

Er zijn tal van makelaars. Maar er is er geen één zoals Margaret Kruithof, ‘the leading lady’ van Kruithof Makelaardij in Hoogland en gespecialiseerd in woningen in Hoogland en Amersfoort-Noord. Sinds 2007 runt ze, samen met 2 werknemers, met succes haar eigen makelaarskantoor. Haar geheim? Een onverwoestbaar goed humeur en een persoonlijke betrokkenheid. Hoewel Margaret goedlachs is neemt ze de aan- en verkoop van woningen en elke taxatie bijzonder serieus en gaat ze ‘door muren’ om het beste resultaat te behalen voor de opdrachtgever.

Hoe en wanneer begonnen in jouw vakgebied?

“Ha, ha, dat is al weer een tijdje geleden, in 1989. Ik had net een nogal ergerlijk sollicitatiegesprek gehad bij Dierentuin Amersfoort en met de blossen nog op mijn wangen was ik precies op tijd voor mijn tweede sollicitatiegesprek van die dag. Dat was bij Joop van Heteren, makelaar in Leusden. Ik begon bij hem als secretaresse. Na het volgen van de Som-opleiding voor makelaardij en de opleiding voor taxateur heb ik enkele jaren met heel veel plezier gewerkt als makelaar voor woningen en bedrijfspanden en als taxateur.

Een tijdje na de fusie tussen Joop van Heteren Makelaardij en Herbrink Makelaardij stapte Joop eruit. Voor mij was dat een mooi moment om iets nieuws te beginnen. Makelaarskantoor VDW (Van de Wall) was mijn volgende en tot nu toe laatste werkgever. In 2007 ben ik in een klein pand in Hoogland, dat ik al een tijdje op het oog had, gestart met mijn eigen makelaarskantoor. Sinds januari 2018 is ons huidige kantoor gevestigd middenin een leuke woonwijk, aan de Berkenlaan in Hoogland.”

“Regelmatig wordt hier taart, een bloemetje of een andere attentie bezorgd namens een tevreden klant, heel leuk”

Korte promo-talk

“Kruithof Makelaardij is gespecialiseerd in woningen, we doen geen bedrijfsonroerend goed. Met een compact en persoonlijk betrokken team van 3 medewerkers zijn we opdrachtgevers van dienst bij de aan- en verkoop van woningen, met taxaties en met advies. We zijn actief in de meest uiteenlopende prijsklassen, ons werkgebied is Hoogland en Amersfoort-Noord. Ik werk al een tijdje in de makelaardij en vind dit nog steeds het mooiste vak ter wereld omdat je mensen helpt bij wat heel belangrijk voor hen is: een woning. Niet om op te scheppen hoor, maar regelmatig wordt hier taart, een bloemetje of een andere attentie bezorgd namens tevreden klanten. Dat is en blijft superleuk en geeft veel voldoening.”

“Ik heb jarenlang gezongen en vroeger gespeeld in diverse bioscoopfilms en tv-programma’s”


Gratis: “24 creatieve content ideeën voor zakelijke social media posts”

gratis e-book gratis e-book

Meld je aan voor het ontvangen van onze maandelijkse ZakenMail nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen, openhartige zakelijke bloopers, korte boekentips/recensies, ZakenBlogs en veel meer.

Ontvang nu tijdelijk onze “24 creatieve content ideeën voor zakelijke social media posts” en profiteer van de volgende voordelen:

  • Altijd een creatief en effectief idee.
  • Nooit mee worstelen met inspiratie.
  • Meer interactie met je volgers.
  • Forse tijdbesparing.

Onthul eens iets enorm verrassends over jezelf

“Leuke vraag is dit. Ik heb jarenlang gezongen en speelde in mijn jonge jaren in diverse bioscoopfilms en televisieprogramma’s. Daarnaast heb ik 14 jaar amateurtoneel gedaan. De laatste jaren zong ik in een smartlappenkoor. Ook dat was heel leuk om te doen, maar wegens tijdgebrek ben ik daar ook mee gestopt. Ik heb ik heel veel mooie mensen leren kennen, ook heel artistieke mensen, en ik heb al die jaren ongelooflijk veel gelachen. Op die tijd kijk ik met veel plezier terug. Nu kun je mij regelmatig vinden op de golfbaan. Iets heel anders, maar ook ontzettend leuk en verslavend om te doen.”

Waaraan heb je een enorme hekel?

“Tja, ik ben, al zeg ik het zelf, best creatief maar het antwoord op deze vraag is niet echt origineel. Ik heb namelijk een verschrikkelijke hekel aan mensen die me belazeren of proberen te belazeren en ook aan onredelijkheid. In die gevallen ben ik onverbiddelijk. Ha, ha, Elton John heeft het mooie nummer ‘Sorry seems to be the hardest word’ geschreven. Dat spreekt me bijzonder aan. We zijn allemaal mensen en maken dus fouten. Ikzelf heb geen moeite om een fout of foutje toe te geven.”

“het liedje ‘Sorry seems to be the hardest word’ vind ik heel mooi en vaak toepasselijk”

Hoe lever je een bijdrage aan een beter milieu?

“Op kantoor hebben we LED-verlichting en een warmtepomp. Als ik eerlijk ben is het dat wel zo’n beetje. Mijn auto rijdt op benzine en ik pak bijna nooit de fiets. Ha, ha, als ik bij wijze van spreken 500 meter verderop moet zijn pak al de auto. Misschien is het wel een goed voornemen om voortaan vaker de fiets te pakken, maar pin me daar niet op vast.”

Mijn grootste zakelijke blooper: een mislukt grapje over een vliering voor een schoonmoeder; ik moest direct vertrekken”

Jouw grootste zakelijke blooper? Welke les heb je daaruit geleerd?

“Ik heb er nogal wat. De oorzaak weet ik ook: ik ben nogal een flapuit en een ster in het maken van foute opmerkingen. Bij een bezichtiging maakte ik eens het grapje dat de ruime vliering ideaal was voor een schoonmoeder. Dat viel niet echt lekker, ik moest direct vertrekken. Bij een andere klant vroeg ik hoe lang ze al zwanger was. Je raadt het al: ze was niet in verwachting. Deze vraag stel ik daarom nooit meer, ook al is het nog zo duidelijk dat iemand hoog zwanger is.”

Welke business tools raad je anderen aan. Waarom?

“Als NVM register makelaar en register taxateur gebruiken we NVM-software voor ons dagelijkse werk, daarnaast Microsoft Word en Microsoft Excel. En voor presentaties maken we gebruik van fotobewerkings-software. Dat volstaat voor ons.”

Welke mediatip heb je voor andere ondernemers? Waarom?

“Dat zal je verrassen: ik ben een enorme fan van Suske & Wiske strips, ik heb de hele serie. Het blijft leuk om die strips te lezen. Ik kom weinig aan lezen toe. Natuurlijk hou ik vakinformatie bij via online publicaties. Vooral tijdens vakanties lees ik af toen thrillers van David Baldacci en John Grisham. Heerlijk ontspannend is dat. Maar ik heb ook wel eens meegemaakt dat ik een paar boeken in mijn vakantiekoffer had gestopt en de hele vakantie geen letter had gelezen.”

“Beste zakelijke advies: ‘begin voor jezelf’, dat is een gouden advies gebleken”

Beste zakelijke advies dat je ooit kreeg?

“Dat was het advies om een makelaarskantoor voor mezelf te beginnen. Dit prima advies kreeg ik van een aantal leden van Business Club Amersfoort Noord (BCAN), de gezelligste businessclub van Nederland waar ik al jarenlang lid van ben.”

Nadere informatie

Ga voor nadere informatie naar www.kruithofmakelaardij.nl

Lees ook:

Gerben Branderhorst, Branderhorst Facilitaire Diensten: “Schoonmaakspecialist 2.0”

Jeroen van Netten

Henk van Asch, BMO Soest: “O.a. druk met parkmanagement”

Jeroen van Netten

Roald van der Heide, Citrien ProcesConsult: “Ik ben gek op chaos!”

Jeroen van Netten