ZakenVerhalen

Mareille Piena, Interhouse Amersfoort: “Regelen zit in m’n DNA!”

Leestijd: 4 minuten

Mareille Piena, franchisenemer van de Amersfoortse vestiging van de landelijke keten Interhouse verhuurmakelaars, is een geboren regelaar. “Regelen is een tweede of misschien wel eerste natuur van me, privé en zakelijk. Ik vind het heel leuk om alles rondom woningverhuur en het vastgoedmanagement van verhuurwoningen tot in de puntjes te regelen. Misschien ben ik op dat gebied wel een beetje een perfectionist. Hoe dan ook: we streven naar 100% klanttevredenheid.”

Hoe en wanneer begonnen in jouw vakgebied?

“Ik ben op mijn 16e begonnen bij verhuurmakelaar Rotsvast in Hilversum. Dat was een superleuk bijbaantje voor de zaterdagen en doordeweeks na school. Toen ik 19 jaar was ging ik Commerciële Economie studeren en combineerde ik bij Rotsvast mijn studie met een part-time baan. Daarna ging ik full-time bij hen werken en volgde ik diverse praktijkopleidingen op het gebied van makelaardij en vastgoed. Toch heb ik toen gekozen voor een full time HBO studie, maar de verhuurmakelaardij bleef trekken. ”

“we groeien lekker en hebben samen veel plezier”

“In januari 2016 ben ik in gesprek gegaan met Interhouse franchise Nederland en heb ik de kans gepakt om franchisenemer te worden van Interhouse en een eigen vestiging in Amersfoort te runnen. Op 1 mei 2016 ben ik gestart. Dagelijks werk ik met veel plezier samen met Kelly Steenbeek en Eline Kwakernaak. Ik mag wel zeggen dat de zaken goed gaan.”

Vertel kort iets over je bedrijf

“Als gespecialiseerde verhuurmakelaar in woonruimte adviseren en bemiddelen wij bij het huren en verhuren van woningen in allerlei prijsklassen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in vastgoedmanagement. Niet iedereen weet precies wat vastgoedmanagement, ook wel onroerend goed beheer genoemd, precies inhoudt. Het komt er op neer dat de eigenaar van een pand, dat kan een particulier zijn maar ook een vastgoedbedrijf, alle werkzaamheden rondom de verhuur van het pand inclusief de financiële werkzaamheden aan ons uitbesteedt.”

“bij ons vastgoedmanagement ontzorgen we de eigenaar van het huurpand volledig”

“Wij zorgen onder meer voor een snelle uitvoering van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en hebben veel rechtstreeks contact met de huurders en met ongeveer dag en nacht inzetbare uitvoerende specialisten waaronder schilders, loodgieters en elektrospecialisten binnen ons lokale netwerk. Vaak moeten we heel snel schakelen om het probleem te verhelpen. In opdracht van de woningeigenaar zorgen wij ook voor alles rondom de huurbetalingen. Kortom, bij vastgoedmanagement wordt de eigenaar van een verhuurpand of een verhuurcomplex bestaande uit meerdere huurwoningen volledig ontzorgd. Binnen de landelijke keten van Interhouse-vestigingen hebben wij, zowel voor verhuur als vastgoedbeheer, een eigen werkgebied. Vanuit onze vestiging in Amersfoort zijn we met name actief in Amersfoort, Bunschoten, Ede, Veenendaal en Barneveld.”

Wat is het grootste misverstand over jouw producten/diensten?

“Wat een leuke vraag. Veel mensen denken dat een huiseigenaar zuiniger op zijn pand is dan een huurder maar een huurder is meestal veel zuiniger. Die wil namelijk zijn betaalde borg niet verspelen en zal geluidoverlast en vervuiling daarom zo veel mogelijk willen voorkomen. Kortom, een huurder heeft er alle belang bij om zijn/haar huurhuis goed te onderhouden en zich netjes te gedragen ten opzichte van zijn/haar buren en de verhuurder.”

“IN 2024 VERANDERT ER misschien VEEL IN DE VERHUURMARKT

Wat is jouw grootste zakelijke uitdaging?

“Minister de Jonge is volop bezig met plannen voor het doorvoeren van aanpassingen in de woningmarkt. Wat er daadwerkelijk wel en niet gaat veranderen en wat de gevolgen daarvan zijn voor de woningmarkt is een vrij groot vraagteken. Dat is uiteraard best een uitdaging.”

Onthul eens iets enorm verrassends over jezelf

“Ha, ha ik heb meerdere onthullingen. Ik ben bijvoorbeeld dol op superfoute Nederlandstalige aprés-ski hits en op mierzoete bubble tea. Vooral de smaak Peach Perfect vind ik heerlijk. Daarnaast doe ik aan paardrijden en ook fanatiek aan sporten (3 keer per week voor ik aan het werk ga) en leer ik nu het kick-boksen. Samen met onze kantoorhond Jack lekker door de bossen of in de duinen van Soest struinen vind ik ook heerlijk om te doen, vooral na een drukke werkdag.”

“VOOR KOKEN EN RAMEN LAPPEN BEN IK VEEL TE GEHAAST”

Waaraan heb je privé een enorme hekel?

“Aan ramen lappen en ook een beetje aan koken. Voor beiden ben ik namelijk vaak te gehaast. Ik vind rommel niet prettig. Thuis en op kantoor wil ik het graag opgeruimd hebben.”

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst

“Eigenlijk ben ik privé en zakelijk heel tevreden en gelukkig. Het zou wel fijn zijn als ons dagelijkse werk wat minder pieken en dalen zou hebben en we iets meer huurpanden in de verhuur en in beheer zouden hebben. Dat is geen absolute must maar zou wel prettig zijn. Steeds meer mensen weten ons te vinden en kunnen we een woning voor verhuren, dus hier gaan we met veel passie mee door.”

Waar lig je ’s nachts wakker van?

“Als er issues met huurders en/of verhuurders zijn. Gelukkig komt dat niet al te vaak voor. Ik slaap bijna altijd uitstekend.”

“IK ZOU GRAAG EEN DAGJE KONINGIN MAXIMA WILLEN ZIJN, VOORAL WEGENS HAAR SIERADEN”

Welk bekend persoon zou jij een dag willen zijn?

“Koningin Maxima. Als ik heel heerlijk ben is dat vooral vanwege haar prachtige sieraden. Ik ben daar dol op en heb dan ook enorm genoten van de Netflix-serie Bridgerton, ook vanwege de prachtige kostuums.”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

“Voor chewy chocobrownies, die vind ik echt onweerstaanbaar. Maar ik ben ook dol op Prosecco.”

“MIJN GROOTSTE ZAKELIJKE BLOOPER: bij een bezichtiging mijn puppie meenemen”

Wat is jouw grootste zakelijke blooper?

“Toen mijn hond Jack nog een puppie was heb ik hem, op verzoek van de verhuurder die dol was op honden, meegenomen naar een bezichtiging. Dat was geen succes. Jack vroeg continue aandacht waardoor de bezichtiging heel rommelig verliep. Gelukkig vond de kandidaat die kwam bezichtigen honden ook heel leuk en was het prima, maar dat was eens en nooit meer.”

Boekentip: ‘dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’

Boekentip voor andere ondernemers?

“Ik lees niet veel. Maar pasgeleden ben ik begonnen aan het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ geschreven door de Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim. Dit boek over persoonlijke ontwikkeling staat vol met leuke quotes en bestaat uit allerlei korte verhalen die je leren om rust te vinden en te houden als je een druk bestaan hebt.”

Advies/tip voor andere ondernemers?

“Heb je een idee en ben je daar enthousiast over, ga dat idee dan niet teveel overpeinzen maar maak er werk van en durf risico’s te nemen.”

Nadere informatie

Ga voor nadere informatie naar www.interhouse.nl/amersfoort

Lees ook:

Peter Brouwer, Brouwer Systeemplafonds: “Bewust gekozen voor 
niche-markt”

Jeroen van Netten

Henk van Asch, BMO Soest: “O.a. druk met parkmanagement”

Jeroen van Netten

Alexsander Vermeulen, Zicht op Water: “totaalaanbod voor watersportliefhebbers”

Jeroen van Netten