ZakenVerhalen

Judith de Pagter, De Social Media Training: “Verbinden is mijn missie!”

Leestijd: 5 minuten

Sinds 2010 verzorgt Judith de Pagter met veel passie en plezier LinkedIn-trainingen, zowel in haar eigen trainingsruimte in Soest, op afstand via ZOOM of Microsoft Teams als op locatie bij bedrijven. Bij elkaar heeft ze inmiddels ruim 5.000 klanten getraind en vooraf maar ook achteraf ondersteund bij het gebruiken van de zakelijke social media tool LinkedIn. Alsof dit nog geen tijd genoeg kost is ze ook nog voorzitter van de Soester Zakenkring.

Hoe en wanneer begonnen in jouw vakgebied?

“Veel mensen denken dat ik uit het onderwijs kom maar dat is niet zo. Ik heb 20 jaar gewerkt als directiesecretaresse bij heel verschillende organisaties, meestal internationaal georiënteerd. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar facilitaire dienstverlening en huisvesting. Eerst in loondienst en vanaf 2007 als zelfstandig ondernemer. Ik maakte mij LinkedIn eigen en hielp anderen. Mijn partner Henk, een professionele trompettist en trompetdocent bracht me op het idee om LinkedIn-trainingen te gaan geven. Want hij vond dat ik de vele mogelijkheden hiervan goed en geduldig kon uitleggen en zag hoeveel plezier ik eraan beleefde om anderen hiermee van dienst te zijn. Ha, ha, dat had Henk prima gezien, ik geef sinds 2010 allerlei trainingen op het gebied van LinkedIn.”

“mijn partner Henk – trompetdocent – bracht me op het idee om linkedin-trainingen te gaan geven”

Korte promotalk: wat doe je? En wat is daar uniek of bijzonder aan?

“Het collectief ‘DeSocialMediaTraining.nl’ verzorgt allerlei social media en online marketing trainingen, cursussen en workshops die gegeven worden door experts op hun vakgebied. Ik ben een soort van spin in het web voor ons complete aanbod. Niet alleen doe ik de acquisitie voor de groep – uiteraard onder andere via LinkedIn – maar ook de marketingcommunicatie. Daarnaast verzorg ik de trainingslocatie en de certificaten en ben ik verantwoordelijk voor de nazorg aan deelnemers. Bovendien geef ik LinkedIn-trainingen, cursussen en workshops, zowel voor beginners als gevorderden. Het unieke van mijn LinkedIn-trainingen? Deelnemers koppelen terug dat ik helder uitleg en een goede nazorg biedt.”

“Ook voor werkzoekenden is linkedin een superkrachtige en effectieve tool”

Wie is je doelgroep?

“Ik geef LinkedIn-trainingen aan allerlei mensen die hun zakelijke contacten willen verbeteren en uitbreiden. Dat kunnen al dan niet startende ZZP’ers zijn, maar ook werknemers van bedrijven. In dat laatste geval is het bedrijf mijn opdrachtgever. Afgelopen jaren heb ik ook veel LinkedIn-trainingen gegeven aan particulieren die het van belang vinden om zich goed te presenteren op LinkedIn, onder meer omdat ze misschien over enige tijd een eigen bedrijf gaan starten of werkzoekend zijn. Voor beide doelgroepen is LinkedIn een superkrachtige tool.”

Jouw grootste zakelijke blooper? Welke les heb je daaruit geleerd?

“Fijne vraag Jeroen. Jaren geleden kon ik een heel mooie opdracht van een opleidingsinstituut in de gezondheidszorg krijgen. Samen met een collega zou ik voor enkele jaren worden ingehuurd. Na het ontvangen van het contract kregen we last van koudwatervrees en vroegen we een advocaat het contract goed te controleren. Die kwam met een waslijst aan op- en aanmerkingen. Uiteindelijk ging de hele opdracht aan onze neus voorbij. De les die ik daaruit geleerd heb is: het kan goed zijn om bepaalde risico’s te beperken, maar je moet daar niet in doorslaan want dat kan je een mooie opdracht kosten”.

“GROOTSTE ZAKELIJKE BLOOPER: juridisch volledig indekken bij een contract voor ‘n mooie lANGJARIGe opdracht, Die gING hierdoor NIET DOOR”

Aan wie of wat heb je een enorme hekel?

“Tijdens het geven van trainingen heb ik een ongekend geduld. Nadat ik, na een aanvraag, een uitgebreid voorstel voor een training of een workshop heb uitgebracht zit ik vol enthousiasme. Het liefst zou ik dan binnen een uur willen bellen om een reactie te horen. Dat doe ik natuurlijk niet want dat is nogal opdringerig. Na een paar dagen of een week probeer ik contact op te nemen. Ik heb aan niets of niemand een hekel maar wat ik wel eens vervelend vind is als ik na 3 belletjes en/of e-mailtjes nog steeds geen reactie op mijn voorstel heb ontvangen. Dat vind ik niet zo passend. Als je een voorstel hebt gevraagd en ontvangen kun je altijd even van je laten horen. Dat kan ook met een kort berichtje waarin je aangeeft dat je geen gebruik wilt maken van mijn diensten. Dat laatste overkomt me overigens gelukkig niet heel erg vaak.”

oNTHULLING: “ik train JACHTHONDEN en neem deel aan nationale kampioenswedstrijden”

Onthul eens iets enorm verrassends over jezelf

“Jachthonden zijn al 20 jaar mijn grote hobby en passie. Ik heb drie Labradors die ik zelf volop train en waarmee ik op hoog niveau deelneem aan nationale wedstrijden. De oudste hond van bijna 9 is qua wedstrijden met pensioen omdat de concentratie rond die leeftijd al merkbaar begint af te nemen. Haar dochter van 5 jaar ben ik al weer aan het klaarstomen voor deelname aan wedstrijden dit najaar. Mijn jongste Labrador, nu nog een pup van 9 maanden, komt uit een bijzonder goede wedstrijdlijn en heeft alles in zich om een kampioenshond te worden. Na zo’n 1,5 tot 2 jaar opleiden ga ik met deze hond intensief deelnemen aan wedstrijden en hoop ik met haar ooit kampioen te worden. Dat is geen doel op zich maar zou natuurlijk wel heel leuk zijn.”

Hoe lever je een bijdrage aan een beter milieu?

“Op zakelijk gebied door LinkedIn-trainingen te geven op een locatie die heel verantwoord omgaat met energie, onder andere door het gebruik van LED-verlichting. Dat is bij Ondernemershuis Birkstaete prima geregeld. Daarnaast is deze locatie goed bereikbaar met openbaar vervoer. Als voorzitter van Soester Zakenkring heb ik zitting in de Taskforce Energietransitie Bedrijven Soest en lever ik zakelijk eveneens een bijdrage. Privé doe ik dat door in een houtskeletbouw te wonen waardoor we bijzonder weinig gas gebruiken. Ons gasgebruik beperken we ook met onze energiezuinige HR-ketel. Momenteel zijn we aan het uitzoeken of we er goed aan doen om ons hele huis te voorzien van LED-verlichting. En wellicht laten we over enige tijd zonnepanelen op ons dak plaatsen.”

Welke business tools raad je anderen aan. Waarom?

“Het zal je niet verbazen: de LinkedIn-app. Die is bijzonder handig en biedt steeds meer mogelijkheden waaronder Stories en gebruiksvriendelijke functionaliteiten om een passende baan te vinden. Voor het overige gebruik nauwelijks zakelijke apps. Privé gebruik ik de apps Weather Channel en Buienradar zodat ik tijdig weet wat de juiste kleding is als ik er met de honden op uitga om ze uit te laten of te trainen.”

“MIJN BOEKENTIP: ‘EEN ZAAK VAN FANS’, EEN LEERZAME ONDERNEMERSROMAN EN GELIJKTIJDIG EEN WERKBOEK”

Welke boekentip heb je voor andere ondernemers? Waarom?

“Het boek ‘Een zaak van fans’ van Ellen de Lange-Ros is een echte aanrader voor iedereen die zijn of haar bedrijf op een moderne en pragmatische manier klantgerichter wil maken. Het leuke van dit geweldig geschreven boek is dat het een leerzame ondernemersroman is maar ook een werkboek met een slim stappenplan.”

Beste zakelijk advies dat je ooit kreeg?

“Zoals gezegd gaf mijn partner Henk gaf mij de gouden tip om LinkedIn-trainingen te gaan geven. Het leuke van mijn vak is dat de ontwikkelingen en mogelijkheden van dit zakelijke social media kanaal nooit stilstaan en dat ik anderen echt help bij het leggen en onderhouden van zakelijke verbindingen en daarmee een steentje bijdraag aan hun succes.”

logo Social media training

Nadere informatie

“Nadere informatie over mijn LinkedIn-trainingen is te vinden op www.desocialmediatraining.nl.”

Lees ook:

Ramon Lenssen, XtraSpace: “Prettig, snel en veilig werken staat voorop!”

Jeroen van Netten

Martin Plaat, SucceedIT: doelgerichte specialist in ‘werkplezier’

Jeroen van Netten

Benny Schulte, thexton armstrong: “Wij helpen vakmensen in hun rol als ondernemer”

Jeroen van Netten