ZakenVerhalen

Edwin Majoor, Majoor Makelaars: sterk geworteld in Soest en Baarn

Leestijd: 4 minuten

Stap binnen in het kantoor van Majoor Makelaars in Soest of Baarn en het valt je meteen op: het aanstekelijke enthousiasme en de klantgerichtheid. De naam Majoor is bekend in de makelaardij. Ruim 25 jaar geleden startte Ben Majoor, vader van Edwin, namelijk het makelaarskantoor, toen nog onder de naam Schoeman Makelaars Soest. Edwin runt sinds 2008 het kantoor. Inmiddels bestaat het team uit 7 medewerkers en is Majoor Makelaars actief in woningmakelaardij, bedrijfs onroerend goed en vastgoedbeheer.

Hoe en wanneer begonnen in jouw vakgebied?

“Ik ben in de makelaardij begonnen in Almere. Daar heb ik ruim 2,5 jaar met veel plezier gewerkt en in korte tijd enorm veel geleerd. In augustus 2008 ben ik bij het makelaarskantoor van mijn vader gaan werken en in 2013 mocht ik dit overnemen. Dat was een heel bijzondere tijd met een prachtig overzichtelijke taakverdeling. We besloten het volgende: ik zou me als nieuwe eigenaar ongeveer dag en nacht inzetten om opdrachten te verwerven en klanten van dienst te zijn. En mijn vader zou, iets meer op de achtergrond, zijn uitgebreide kennis, kunde en grote lokale netwerk een tijdje blijven inbrengen en mij gevraagd en ongevraagd adviseren. Op basis van deze no-nonsense afspraken hebben we het kantoor met veel tijd en energie in korte tijd nieuw leven weten in te blazen. In de beginjaren hadden we het best zwaar maar we hadden ook toen samen altijd veel plezier.”

“onze beginjaren waren nogal zwaar, maar we hadden ook toen altijd veel plezier”

“Op een natuurlijke manier is mijn vader steeds minder gaan werken. Hij blijft er nog steeds veel plezier in houden en is nog steeds betrokken bij ons kantoor en daar zijn we blij mee. Wij vinden het ook fijn dat de woningmarkt inmiddels is ‘afgekoeld’ en dat we niet bij ongeveer elke verkoop een rij aan mensen moeten teleurstellen omdat de keuze op een andere koper is gevallen. 2023 is echt het jaar van de omslag waarbij wij als makelaar de mouwen flink moeten opstropen. De resultaten blijven naar tevredenheid en daar zijn we blij mee natuurlijk. Uitdagingen blijven er uiteraard altijd, dat maakt het juist leuk en afwisselend. Gelukkig zijn we nu met een sterk en ervaren team met collega’s die elk minstens zo gedreven zijn als ik.”

Vertel kort iets over je bedrijf

“Ha, ha, hoe kort wil je het hebben? Majoor Makelaars is actief in de gemeente Soest en Baarn en heeft 3 takken van sport: woningmakelaardij, bedrijfs onroerend goed (koop en huur) en vastgoedbeheer. Bij dat laatste wordt de eigenaar van een pand volledig ontzorgd op zowel financieel als technisch gebied. We verzorgen het totale financiële beheer, niet alleen de incasso van de huur. Ook op het gebied van technisch beheer nemen we de vastgoedeigenaar alle zorg uit handen en zijn wij er verantwoordelijk voor dat de winkel, het woningcomplex of het bedrijfspand altijd in een perfecte staat verkeert. Is dit kort of niet? O ja, op onze website www.makelaarsmajoor.nl en www.m-vastgoedbeheer.nl lees je meer over ons.”

“technisch en financieel vastgoedbeheer is ook een specialisme van ons”

Wat is het grootste misverstand over jouw dienstverlening?

“Altijd het imago van de makelaar en de makelaardij in het algemeen. Veel mensen hebben nog steeds het beeld dat makelaars met weinig inspanningen een dikke boterham verdienen. We zijn dienstverlener en het kost jaren aan tijd en energie om onze kennis op te bouwen en uit te bouwen en de kwaliteit van onze dienstverlening op het juiste hoge niveau te krijgen en te houden. Naar mijn mening red je dat niet met de gebruikelijke werkuren. Daarnaast voldoen we graag aan allerlei voorwaarden waaronder die van RICS, NWWI, TMI flux en natuurlijk zijn wij bij elke transactie ook gehouden aan de NVM-voorwaarden. Nu de markt weer uitdagender word zien we gelukkig weer de waardering voor die kwaliteit en kennis toenemen.”

Wat is jouw grootste zakelijke uitdaging?

“We hebben de voorbije jaren enkele flinke uitdagingen gehad maar ik durf wel te zeggen dat we een oersterke basis hebben. Ook ons vastgoedbeheer loopt beter dan we aan de start durfden te hopen. Het ziet ernaar uit dat we uitkomen op een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Daar moeten we samen hard aan werken, maar als dat lukt vieren we het ook!”

Onthul eens iets enorm verrassends over jezelf

“Ik vertel al ongeveer 8 jaar dat ik achter ons kantoor in Soest woon. Het blijft mensen verrassen.”

Waaraan heb je privé een enorme hekel?

“Dat je soms blijkbaar afspraken weken of maanden van te voren moet inplannen om iets leuks te doen. Doe dat maar lekker impulsief, dat blijft het leukst.”

“we willen onze wortels in soest en baarn op een gezonde wijze verder laten groeien”

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

“Het is de bedoeling om onze wortels in Soest en Baarn op een gezonde manier verder te laten groeien. We hebben veel klanten en relaties die ambassadeur zijn en ons aanbevelen. Daar zijn we natuurlijk blij mee en dat zegt ook iets over de door ons geleverde kwaliteit. Dit jaar zetten we ook sterk in op een verdere groei van onze vastgoedbeheer-activiteiten.”

Waar lig je ’s nachts wakker van?

“Ik lig gelukkig nergens wakker van. Wel vraag ik me regelmatig af hoe Nederland er, met het huidige overheidsbeleid, over 5 of 10 jaar uitziet.”

“ik zou graag een dAG DE BURGEMEESTER VAN SOEST WILLEN ZIJN!”

Welk bekend persoon zou jij een dag willen zijn?

“Ik zou graag een dag de minister-president van Nederland willen zijn. En misschien nog liever de burgemeester van Soest, want ik ben heel benieuwd wat je op zo’n dag allemaal meemaakt en ik zou graag wat belangrijke knopen doorhakken.”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

“Voor gezelligheid en voor lekker eten.”

Wat is jouw grootste zakelijke blooper?

“Is eigenlijk een beetje algemeen, maar vooral te lang energie blijven steken in dingen die toch niet blijken te werken. Ik houd er vaak (te) lang vertrouwen in.”

Jouw bijdrage aan een beter milieu?

“We hebben zonnepanelen op het dak van onze kantoren, gebruiken slimme domotica met overal LED-verlichting en we hebben 2 elektrische auto’s van de zaak. Volgens mij zijn we aardig milieubewust.”

“mIJN BOEKENTIP: ‘NOOIT MEER TE DRUK’ VAN tONY CRABBE”

Boekentip voor andere ondernemers?

“Het boek ‘De meest mensen deugen’ van Rutger Bregman is echt een aanrader. Dat geldt nog meer voor ‘Nooit meer te druk’. Deze bestseller, geschreven door Tony Crabbe, helpt drukbezette mensen aan een opgeruimd hoofd en leven. Eigenlijk zou iedereen het moeten lezen. Een praktische tip hieruit is bijvoorbeeld om het gebruik van smartphones te beperken.”

Advies/tip voor andere ondernemers?

“Kansen blijven zien en ‘blijf er positief in staan.”

Nadere informatie

Ga voor nadere informatie naar www.makelaarsmajoor.nl en www.m-vastgoedbeheer.nl

Lees ook:

Cor Ceelen, Probin Soest: al 35 jaar ‘in de ijzerwaren’

Jeroen van Netten

Jeroen van Netten, Rhinoz (web)tekst + advies: “Ik wil activeren”

Jeroen van Netten

Henk van Asch, BMO Soest: “O.a. druk met parkmanagement”

Jeroen van Netten