ZakenVerhalen

Bas Schimmel, Froets Promo goods: flexibel en snel

Leestijd: 3 minuten

Bas Schimmel, geboren en getogen in Soest, is met zijn 1-mans bedrijf Froets Promo goods in Soest al jaren werkzaam in de promobranche en relatiegeschenken. Hij heeft een uitgebreid assortiment. Tot zijn hardlopers behoren onder meer drinkwaren, kleding, pennen en paraplu’s. Desgevraagd noemt hij als pluspunten van Froets: persoonlijk advies, duurzame kwaliteit, flexibiliteit en een snelle levering.

“Als jongetje van 10 stond ik al agenda’s, pennen en klokjes in te pakken”

Hoe en wanneer begonnen in jouw vakgebied?

“Ik ben nu 51 jaar, zo’n 40 jaar geleden werkte ik als kleine jongen in het bedrijf van mijn vader. Hij had in Amsterdam een bedrijf gespecialiseerd in relatiegeschenken. Ik mocht allerlei karweitjes doen zoals het samenstellen en inpakken van lederen agenda’s en het per stuk verpakken van pennen en klokjes.”

Vertel kort iets over je bedrijf

“Froets is gespecialiseerd in het leveren van de meest uiteenlopende hoogwaardige promotionele producten. We kunnen je van dienst zijn met al dan niet bedrukte drinkbekers, kleding waaronder polo’s, pennen en paraplu’s. Maar ik lever ook nog steeds aanstekers, onder meer aan bedrijven die actief zijn in de bouw en transport. Daarnaast lever ik aan bedrijven werkkleding voorzien van een logo. Met mijn bedrijf www.hethanddoekhuis.nl lever ik handdoeken met een geborduurd of gedrukt bedrijfslogo.”

“Ik heb bewust gekozen voor kwalitatief goede en duurzame producten”

Wat is het grootste misverstand over jouw diensten?

“Leuke vraag. Onze branche heeft soms een beetje de naam dat we producten van een lage kwaliteit verkopen. Die bedrijven zijn er ook, ik heb bewust gekozen voor kwalitatief goede en duurzame producten. Je kunt, op internet bijvoorbeeld, supergoedkope pennen of aanstekers kopen maar vaak gaan die niet lang mee en ben je per saldo veel duurder uit dan met een kwaliteitsmerk zoals Bic. Ik lever dat merk al jaren en de kwaliteit is gegarandeerd goed.”

“Dagelijks heb ik veel plezier in mijn werk, misschien ga ik wel door tot ik 80 ben”

Wat is jouw grootste zakelijke uitdaging/ambitie?

“Ik wil, tot aan mijn pensioen, lekker blijven werken. Dagelijks heb ik zoveel plezier in mijn werk dat ik van plan ben om nog vele jaren door te werken, misschien wel tot mijn tachtigste.”

Onthul eens iets enorm verrassends over jezelf

“Misschien weet nog niet iedereen dat ik thuis een eigen flipperkast heb staan en regelmatig wedstrijdjes speel met vrienden die ook allemaal een eigen flipperkast thuis hebben.”

Waaraan heb je privé een enorme hekel?

“Ik woon samen met mijn zoon en dochter. De ene is 18 jaar en de ander 23 jaar. Ik heb er een bloedhekel aan als ze hun troep niet opruimen, daar kan ik echt gek van worden. Waar ik, net als iedereen natuurlijk, ook een hekel aan heb is als iemand zijn afspraken niet nakomt.”

Welk bekend persoon zou jij een dag willen zijn?

“Mark Rutte, misschien zou ik er dan achter komen waarom hij Europa de laatste jaren zo enorm te grabbel heeft gegooid. Het is voor mij echt een raadsel welk belang hij daarmee dacht te dienen.”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?

“Nergens voor, ik ben bijzonder gesteld op mijn slaap. Als je iets leuks of bijzonders hebt kun je dat natuurlijk gewoon de volgende dag vertellen.”

“Mijn grootste zakelijke blooper? Sorry, die kan ik me echt niet herinneren”

Wat is jouw grootste zakelijke blooper?

“Ik had je graag over een ongelooflijke uitglijer van me verteld maar ik kan me die echt niet herinneren. Uiteraard gaat er bij mij ook wel eens iets mis en heb ik wel eens een product in een verkeerde kleur of maat geleverd of producten laten bedrukken met een oud logo. Gelukkig overkomt me dat hoogst zelden, ha, ha.”

Jouw bijdrage aan een beter milieu?

“Ik ga bijna elke dag op de fiets naar mijn werk en ben me momenteel een beetje aan het oriënteren op het gebied van zonnepanelen, misschien komt dat er nog eens van.”

Boekentip voor andere ondernemers

“Ai, ik lees bijna niet. Eigenlijk alleen op vakantie en dan alleen sportboeken zoals de boeken van René van der Gijp en Wim Kieft. Misschien zijn dat goede tips, als je van voetbal houdt tenminste.”

“Ik doe niet aan loze beloftes, nee is ook een antwoord”

Advies/tip voor andere ondernemers?

“Doe wat je zegt” en “Nee is ook een antwoord.” Met dat laatste bedoel ik: als iets niet kan qua tijd, kwaliteit of prijs moet je dat gewoon vertellen en geen loze beloftes doen.

Nadere informatie

Ga voor nadere informatie naar Froets.nl en Hethanddoekhuis.nl

Lees ook:

Stan Uyland, BMU Groep: specialist in ontwikkelen, nieuwbouw en verbouw

Jeroen van Netten

Pieter Klaasse, Finedi: specialist in financiële dienstverlening

Jeroen van Netten

John Oostveen, Oostveen Bedrijfsovernames: “Ik ben nogal pragmatisch”

Jeroen van Netten