ZakenVerhalen

Arjen Hop, NBSS: “Ik wil impact hebben op de jeugdsport in Nederland!”

Leestijd: 2 minuten

‘Hoe win je het van de iPad?’ Die vraag stelde Arjen Hop (29 jaar) zich in 2011 tijdens zijn opleiding sport, management en ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Met zijn bedrijf Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS), opgericht in 2012 en inmiddels met zo’n 85 vaste medewerkers actief in heel Nederland, vond hij het antwoord op die vraag.

Stimuleren en professionaliseren

Arjen Hop: “Ik ben helemaal sportgek, al vanaf mijn zesde voetbal ik en op mijn 13e was ik al voetbaltrainer. Onze bedrijfsnaam klinkt misschien nogal formeel maar is prima dekkend voor onze verschillende activiteiten op het gebied van sportstimulering en -professionalisering. Ons uitgangspunt: ‘Als je op jonge leeftijd een sport kiest die je leuk vindt, blijf je die vaak langer beoefenen’. Het is onze ambitie, noem het onze missie, om met name kinderen een handje te helpen bij die keuze en enthousiasme te kweken voor sport en sportbeoefening.”

“Als je op jonge leeftijd een sport kiest die je leuk vindt, blijf je die vaak langer beoefenen”

Sportkeuzetest

Enthousiast vervolgt Arjen: “Als je meer mensen aan het sporten wilt krijgen en hen daar tot op hoge leeftijd plezier in wilt laten houden, hoef je hen alleen maar aan de juiste sport te koppelen. Om dit te bereiken besloot ik een sportkeuzetest te ontwikkelen. Daarbij ging ik te rade bij vele experts waaronder bewegings-wetenschappers, sportpsychologen, ex-topsporters en coaches. Onze sportkeuzetest is leuk en er niet op gericht om toptalenten naar boven te halen. Plezier beleven aan sport is altijd het uitgangspunt. Het doel van de test is om iemand er bewuster over te laten nadenken welke sport het beste bij hem of haar past.”

“Inmiddels maken in Nederland ruim 800 scholen gebruik van onze diensten”

Scholen en BSO’s

“Onze sportkeuzetesten zetten we in via gemeenten om die te laten uitvoeren tijdens gymlessen op scholen. Uit die contacten bleek dat vele scholen (tijdelijk) een vraag hebben naar gymdocenten. Daar hebben wij een oplossing voor ontwikkeld. Wij hebben voor scholen een invalpool met circa 65 vakleerkrachten. In Nederland maken inmiddels ruim 800 scholen gebruik van onze diensten. We hebben ook al zo’n 500 BSO’s als klant. Zij hebben een grote behoefte aan een gymdocent die het voor-, tussen- of naschoolse sportaanbod verzorgt.”

Sportivun sportkampen

“Om de sport die je doet leuk te houden is het belangrijk om unieke ervaringen op te doen. Daarom organiseert ons bedrijfsonderdeel Sportivun voetbal-, tennis- en multisportkampen voor kinderen. Voor PANNA!, het grootste voetbalblad voor kinderen in Nederland, organiseren we bijvoorbeeld uitdagende voetbalkampen. Daarnaast organiseren we de Bobo vakantiedagen voor het kleutertijdschrift Bobo. Arjen: “We bieden ook ondersteuning aan allerlei grote sportevenementen. Lachend: “Inmiddels zijn we ook actief in het buitenland want voor de kinderen van medewerkers van het NAVO-hoofdkwartier in Brussel organiseerde Sportivun onlangs vakantiekampen en andere activiteiten. Kortom, de eerst stap naar internationale uitbreiding is gezet. We barsten van de ambitie en zien volop kansen en mogelijkheden.”

Nadere informatie over Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS): www.nbss.nl

Lees ook:

Pieter Klaasse, Finedi: specialist in financiële dienstverlening

Jeroen van Netten

Dennis van Vulpen, Van Vulpen Design: “Ik hou van hout en ijzer”

Jeroen van Netten

Ondernemershuis Birkstaete: “Turnkey kantoor-units van 15 t/m 150 m2”

Jeroen van Netten