ZakenNieuws

Steeds meer ondernemers kopen tweedehands

Leestijd: < 1 minuut

Of het nu gaat om bureaus, stoelen of computerapparatuur, steeds meer ondernemers kopen en verkopen tweedehands producten voor op kantoor. De afgelopen jaren is het aanbod zowel online als offline flink gegroeid. Dat is niet zo vreemd, want het kopen van tweedehands producten heeft veel voordelen.

Door tweedehands producten te kopen, geef je een product een tweede leven. Vaak gaat het hier om producten die door de huidige eigenaar niet meer worden gebruikt, maar nog prima kunnen worden gebruikt door een nieuwe eigenaar. Bij een groot aantal tweedehands producten zie je niet eens het verschil tussen nieuw en tweedehands. En sommige tweedehands producten zijn refurbished waardoor ze weer als nieuw functioneren.

Een tweedehands product kost vaak maar een fractie van de nieuwprijs. Door het enorme aanbod van tweedehands producten is er een gunstig effect op de prijs waar je je voordeel mee kunt doen. Zo betaal je een stuk minder voor nagenoeg hetzelfde product. Voor startende ondernemers die weinig te besteden hebben, zorgt dit er voor dat duurdere artikelen ook voor hen toegankelijk worden.

Het hergebruiken van producten is ook enorm duurzaam en dus goed voor het milieu. Omdat er geen nieuwe producten geproduceerd worden, zijn er geen nieuwe grondstoffen nodig en alle milieubelastende stappen van het fabricageproces worden niet doorlopen. Als bedrijf kan je dus flink verduurzamen door producten tweedehands te kopen.

Als je voortaan iets wilt kopen, bedenk dan eerst of het ook tweedehands te koop is. Denk bijvoorbeeld aan tweedehands bij het kopen van een MacBook, monitor, printer of een bureaustoel. Je zult zien dat je vaak nog blijer bent met je aankoop, omdat je hebt wat je hebben wilt en je hebt nog geld bespaard ook!

Ben je op zoek naar een tweedehands product? Gebruik dan TweedehandsZoekmachine.nl voor de beste tweedehands aanbiedingen.


Gratis: “24 creatieve content ideeën voor zakelijke social media posts”

gratis e-book gratis e-book

Meld je aan voor het ontvangen van onze maandelijkse ZakenMail nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen, openhartige zakelijke bloopers, korte boekentips/recensies, ZakenBlogs en veel meer.

Ontvang nu tijdelijk onze “24 creatieve content ideeën voor zakelijke social media posts” en profiteer van de volgende voordelen:

  • Altijd een creatief en effectief idee.
  • Nooit mee worstelen met inspiratie.
  • Meer interactie met je volgers.
  • Forse tijdbesparing.


Aanbevolen boeken


Lees ook:

12 Nederlandse topbedrijven MKB genomineerd voor Koning Willem I Prijs

Raymond Veldkamp

Hoeveel kost een punt in de eredivisie?

Jeroen van Netten

Faillissementen 2020: verdere verslechtering in Nederland

Raymond Veldkamp