ZakenNieuws

De laagste brandstofprijs in vijf grote steden

Leestijd: 2 minuten

De brandstofprijs stijgt en dat is een domper voor automobilisten. MKB Brandstof, bekend van de autopas voor ondernemers, zocht uit waar je in de grote steden het voordeligst tankt.

De laagste brandstofprijs in 5 steden

MKB Brandstof bekeek per stad bij welk pompstation een liter benzine (E5) of diesel (B7) het goedkoopst was in de periode februari t/m maart 2021. De gemiddelde benzineprijs is namelijk met 11% gestegen en diesel met 14% ten opzichte van vorig jaar. Pomphouders concurreren door korting te geven op de landelijke adviesprijs, die nu op 1,85 euro per liter staat voor Euro 95 (E10) en 1,49 euro per liter voor diesel (B7).

Uit de data van MKB Brandstof blijkt dat ondernemers het meest tanken in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Breda. MKB Brandstof maakte van data uit deze steden een overzicht. Alvast een korte conclusie:

Amsterdam en Breda: bij Makro is Euro 95 (E10) het goedkoopst met 1,60 euro per liter.
Breda, Amsterdam en Utrecht: in deze steden is diesel (B7) het goedkoopst. Bij Sakko Nieuwe Kadijk in Breda betaal je 1,26 euro per liter. Gevolgd door de Makro in Amsterdam waar diesel 1,28 euro per liter kost. En tot slot betaal je 1,29 euro bij Iesberts in Utrecht.

Ook tanken zonder bonnetjes? Bekijk: MKB Brandstof | de beste tankpas voor ondernemers

Tank op het juiste moment

Ook het moment van de dag waarop je tankt, maakt verschil. MKB Brandstof ziet dat gebruikers voornamelijk doordeweeks tanken. En dat is maar goed ook, want op zaterdag en zondag zijn de pompprijzen doorgaans hoger. Sommige pomphouders doen aan dynamic pricing : ze passen gedurende de dag hun prijzen aan, als reactie op het tankgedrag van hun klanten of om de reputatie van ‘goedkoopste pomp’ te behouden.

laagste brandstofprijzen

Altijd goedkoop tanken met een app

Door optimisme over economische groei, door o.a. de totstandkoming van vaccinatieprogramma’s, zal de brandstofprijs de komende tijd nog wel fluctueren. Wil je besparen op brandstof? Gebruik dan een app waarin de actuele pompprijs steeds wordt bijgewerkt. MKB Brandstof ontwikkelde de gratis app Tanken met MKB Brandstof hiervoor. “Onze app toont overal in Nederland de actuele prijs aan de pomp, waarmee de keuze bij de automobilist blijft”, aldus Jochem Paarlberg, businessmanager Fossiel bij MKB Brandstof.

Lees ook:

Waterschappen helpen getroffen ondernemers tijdens de coronacrisis

Raymond Veldkamp

Online assessments met toezicht voor kandidaten in Quarantaine

Raymond Veldkamp

Nederland heeft ambitie om het beste tech ecosysteem van Europa te worden

Raymond Veldkamp