ZakenDeals

De 17 meest inspirerende films voor ondernemers

Leestijd: < 1 minuut

Net als de meeste mensen hebben wij ondernemers vaak inspiratie nodig om tot goede ideeën te komen. Gelukkig zijn er in de loop der jaren talloze films gemaakt zodat we het nuttige met het aangename kunnen verenigen.

Uit het grote aanbod aan films hebben wij een aantal films geselecteerd en deze lijst samengesteld met de meest inspirerende films voor ondernemers.

Ongeacht het type ondernemer of in welke fase van het ondernemerschap je zit, je zult vast en zeker de nodige inspiratie vinden in de films uit deze lijst.

Veel kijkplezier!

Actieplan succesvol zelfstandig ondernemen

actieplanWil je een vliegende start maken met jouw onderneming? Schrijf je dan in voor ZakenMail en ontvang inspirerende ondernemersverhalen, handige praktijktips, leerzame zakelijke bloopers en veel meer.

Direct na je inschrijving ontvang je het e-book "Actieplan succesvol zelfstandig ondernemen" als welkomstcadeau!

Dit actieplan geeft antwoord op al jouw ondernemersvragen:

  • Praktische informatie en tips
  • Compleet stappenplan van A tot en met Z
  • O.a. ondernemingsplan, financiële planning en marketing

The Founder

The Founder

In dit controversiële verhaal achter de oprichting van McDonald’s speelt Michael Keaton de rol van Ray Kroc, een mislukte deur-aan-deurverkoper van milkshakemachines. Op de rand van zijn eigen faillissement ontmoet hij de twee broers Mac en Dick McDonald die een succesvol hamburgerrestaurant runnen in het zuiden van Californië. De basis van hun succes: een revolutionair en razendsnel productieproces. De ambitieuze Ray Kroc laat de twee dromen van een enorme franchise: McDonalds! Maar als Kroc aan boord stapt van het bedrijf komen de broers erachter dat Kroc hele andere plannen heeft met de onderneming…

Bekijk op bol.com

Moneyball

Moneyball

Moneyall gaat over Billy Beane, de manager van Oakland A, en zijn succesvolle poging om een ​​honkbalteam samen te stellen met een beperkt budget, door computer-gegenereerde analyses te gebruiken om nieuwe spelers te werven.

Bekijk op bol.com

The Social Network

The Social Network

Het verhaal over Harvard-student Mark Zuckerberg die een sociale netwerksite maakt, dat bekend wordt als Facebook. Later wordt hij aangeklaagd door twee broers, die beweerden dat hij hun idee had gestolen, en zijn mede-oprichter die uit het bedrijf wordt gezet.

Bekijk op bol.com

The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street is een Amerikaanse biografische zwarte komische film uit 2013 geregisseerd door Martin Scorsese.

Het scenario van Terence Winter is overgenomen van de gelijknamige memoires van Jordan Belfort en vertelt vanuit Belforts perspectief zijn carrière als effectenmakelaar in New York City en hoe zijn bedrijf Stratton Oakmont zich bezighield met het ongebreidelde spel van Wall Street dat uiteindelijk leidde tot zijn ondergang.

Bekijk op bol.com

The Pursuit of Happyness

The Pursuit of Happyness

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een man genaamd Christopher Gardner. Gardner heeft zwaar geïnvesteerd in een apparaat dat bekend staat als een “botdichtheidsscanner”. De apparaten verkopen echter niet goed omdat ze slechts net iets beter zijn dan röntgen tegen een veel hogere prijs.

Terwijl Gardner bezig is om rond te komen, verlaat zijn vrouw hem en verliest hij zijn appartement. Gardner wordt gedwongen om met zijn zoon op straat te leven en blijft botdichtheidsscanners verkopen terwijl hij tegelijkertijd een onbetaalde stage als effectenmakelaar aanneemt, met beperkte kansen om door te groeien naar een betaalde positie.

Voordat hij betaald kan worden, moet hij de concurrentie overtreffen gedurende 6 maanden training en zijn apparaten verkopen om het hoofd boven water te houden.

Bekijk op bol.com

Gung Ho

Gung Ho

Hunt Stevenson werkt voor een grote autofabrikant die net is overgenomen door een Japans bedrijf. Plotseling merkt hij dat hij zijn eigen baan moet rechtvaardigen en wordt hij gedwongen te kiezen tussen ontslag of de schijnbaar onmenselijke Japanse arbeidsethos die de nieuwe eigenaren met zich meebrengen.

Bekijk op bol.com

Molly’s Game

Molly’s Game

Van professionele skiester naar high class pokerhostess. Wanneer de voormalig professionele skiester Molly Bloom gedwongen wordt te stoppen met sporten, rolt ze de mysterieuze gokwereld in.

In deze wereld waar geld en macht de hoofdrol spelen, organiseert Molly door slim ondernemen binnen no-time haar eigen games waarbij Hollywoodsterren, beruchte CEO’s en advocaten aanschuiven. Haar gelukkige hand, beruchte Viper Room en de miljoenen die over haar tafel gaan, leveren haar de titel “the poker princess’ op.

Bekijk op bol.com

Arbitrage

Arbitrage

Een verontruste hedgefondsmagnaat die wanhopig is om de verkoop van zijn handelsimperium te voltooien, maakt een fout die hem dwingt zich tot een onwaarschijnlijk persoon te wenden voor hulp.

Bekijk op bol.com

Jobs

Jobs

Ashton Kutcher kruipt in de huid van de iconische ondernemer Steve Jobs, de man achter het succesvolle Apple. In JOBS volgen we het leven van Steve vanaf het moment dat hij stopt met de universiteit en uitgroeit tot de oprichter van één van de grootste en bekendste technologie-merken van de wereld.

Bekijk op bol.com

The Secret of My Success

The Secret of My Success

Brantley Foster (Michael J. Fox) is een boerenzoon die naar New York komt om snel carrière te maken. De sollicitaties verlopen helaas niet helemaal zoals hij verwacht maar gelukkig kan hij in het bedrijf van een ver vermogend familielid beginnen.. In de postkamer.

Brantley laat het hier niet bij zitten en als snel speelt hij zowel een hoge manager als postbode. Het is een dubbelrol die hij maar met moeite vol kan houden, helemaal wannneer de vrouw van de baas hem probeert te verleiden..eh, zijn tante dus!

Bekijk op bol.com

Glengarry Glen Ross

Glengarry Glen Ross

Ricky Roma (Al Pacino), Shelley Levene (Jack Lemmon), George Aaronow (Alan Arkin) en Dave Moss (Ed Harris) zijn verkopers bij een makelaarskantoor in onroerend goed.

Niets gaat hen te ver in hun werk, want de topverkoper krijgt van het bedrijf een Cadillac, terwijl de slechtsten worden ontslagen.

Afgunst, haat, agressie en wantrouwen maken zich meester van het kantoor.

Bekijk op bol.com

The Company Men

The Company Men

Het verhaal van The Company Men gaat over een jaar in het leven van drie mannen die een reorganisatie ronde bij een groot bedrijf proberen te overleven – en hoe dat hen, hun families en hun gemeenschappen beïnvloedt.

Bekijk op bol.com

Billionaire Boys Club

Billionaire Boys Club

Joe Hunt is een excellente student wiskunde, zijn vriend Karny heeft veel prestigieuze vrienden. Samen overtuigen ze hun ex-klasgenoten van de Harvard School for Boys om te investeren in een ambitieus project: de Billionaire Boys Club.

Dankzij het initiële succes en hun uitbundige levensstijl, worden de twee direct grote sterren in de sociale scene van Los Angeles. Maar achter de façade dwingen mislukte investeringen en fraude hen steeds meer tot criminele noodoplossingen. Kunnen ze de crisis nog afwenden of gaan ze mee ten onder met hun ambitieuze project?

Bekijk op bol.com

War Dogs

War Dogs

De film War Dogs is losjes gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee jonge mannen, David Packouz en Efraim Diveroli, die een contract van driehonderd miljoen dollar van het Pentagon wonnen om de Amerikaanse bondgenoten in Afghanistan te bewapenen.

Bekijk op bol.com

Office Space

Office Space

Mike Judge schreef en regisseerde dit hilarische verhaal, waarin kantoorklerken op onnavolgbare wijze in opstand komen tegen hun hebberige baas.

Niet in staat om weer zo’n geestdodende dag te doorstaan bij Initech Corporation, slaat “beeldschermslaaf” Peter Gibbons door… en besluit om z´n werk zó slecht te doen, dat hij wel ontslagen moet worden. Gewapend met een ontspannen houding en een nieuwe sexy vriendin, is hij al snel een meester in de kunst van het verwaarlozen van zijn werk.

Bekijk op bol.com

Lord of War

Lord of War

Deze film brengt de opkomst en ondergang van Yuri Orlov in kaart, vanaf zijn vroege dagen in de vroege jaren 80 in Little Odessa, waarbij hij geweren verkocht aan gangsters in zijn buurt, tot aan zijn zakelijke partnerschap met een Afrikaanse krijgsheer en zijn psychotische zoon.

Deze film brengt ook zijn relatie in de loop van de jaren in kaart met zijn jongere broer, zijn huwelijk met een beroemd model, zijn meedogenloze achtervolging door een vastbesloten INTERPOL-agent en zijn innerlijke demonen die wisselen tussen zijn drang naar succes en de immoraliteit van wat hij doet.

Bekijk op bol.com

Middle Men

Middle Men

Middle Men gaat over Jack Harris, een van de pioniers van internethandel. Hij worstelt met zijn moraal en worstelt om niet te verdrinken in een zee van oplichters, gangsters, drugsverslaafden en pornosterren.

Bekijk op bol.com

Lees ook:

De beste Toshiba 15 inch laptops met AMD Ryzen 5 processor

Raymond Veldkamp

De beste ASUS 13 inch laptops met Intel Core i7 processor

Raymond Veldkamp

De beste Lenovo 17 inch laptops met Intel Core i7 processor

Raymond Veldkamp