ZakenDeals

De beste kunstmatige intelligentie (AI) boeken van dit moment

Leestijd: < 1 minuut

Kunstmatige intelligentie is niet iets van ‘in de toekomst’ en is, ongeveer net als water, niet meer te stoppen. Het wordt al jarenlang met succes gebruikt en de ontwikkelingen gaan ongekend snel en zijn ingrijpend. Als consument maar ook als ondernemer heb je er of krijg je er mee te maken. Je kunt het als ondernemer zien als een bedreiging, maar beter is om de kansen ervan te benutten. Verken de fascinerende wereld van kunstmatige intelligentie (AI) en ontdek de verschillende praktische zakelijke toepassingen. De door ons geselecteerde beste boeken over AI geven je een verhelderende kijk op hoe AI de wereld waaronder de bedrijfswereld in hoog tempo transformeert en hoe je deze technologie op korte en langere termijn effectief kunt inzetten voor je bedrijf.

Bijgewerkt: 01-12-2023 12:45

1. Digitale trends en tools in 60 minuten 36 - Kunstmatige intelligentie in 60 minuten

Digitale trends en tools in 60 minuten 36 - Kunstmatige intelligentie in 60 minuten

De ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. Grijp jij de kans om jezelf en je bedrijf slimmer en efficiënter te maken? Ontdek de basisprincipes van AI: hoe werkt het en hoe pas je het toe? Van ChatGPT tot het bedrijf van de toekomst; een boek boordevol praktische voorbeelden, handige tools en concrete tips. Remy Gieling en Job van den Berg zijn toonaangevende experts over data en AI. Ze delen hun kennis en ervaring met iedereen die deze revolutionaire technologie wil begrijpen en benutten. Weinig tijd, maar veel ambities? Informeer jezelf snel en grondig met de boeken in de serie Digitale trends en tools in 60 minuten.

bol.com | €12,50 | bekijken >

2. Pocket Science 20 - Slim, slimmer, slimst

Pocket Science 20 - Slim, slimmer, slimst

Een actueel, genuanceerd en laagdrempelig boek over de samenwerking tussen menselijke en kunstmatige intelligentie. Het vertaalt razendsnel onze teksten, herkent onze gezichten, ondersteunt artsen bij het stellen van medische diagnoses en maakt auto’s deels zelfrijdend: kunstmatige intelligentie (AI). Maar op sommige gebieden winnen zelfs peuters het nog van AI, zoals bij het begrijpen van wat een ander wil of voelt. Hoe indrukwekkend de prestaties ook zijn, AI is op en top mensenwerk. Elk stuk AI-technologie wordt nog steeds ontworpen, gebouwd en onderhouden door mensen.

bol.com | €11,99 | bekijken >

3. ChatGPT voor Beginners

ChatGPT voor Beginners

Dit handboek biedt een uitgebreide inleiding hoe je in het dagelijks leven kunstmatige intelligentie in het algemeen en de toepassing ChatGPT in het bijzonder, kunt gebruiken. Een nieuwe technologische revolutie met voor iedereen toegankelijke kunstmatige intelligentie is sinds kort over ons uitgestort. Maar wat is dit nu precies en waarvoor kun je het allemaal gebruiken? Dit handboek biedt een uitgebreide inleiding hoe je in het dagelijks leven kunstmatige intelligentie in het algemeen en de toepassing ChatGPT in het bijzonder, kunt gebruiken.

bol.com | €19,95 | bekijken >

4. Kunstmatige intelligentie voor Dummies

Kunstmatige intelligentie voor Dummies

Stap de toekomst in met kunstmatige intelligentie! Machines, software en apparaten lossen hiermee zelfstandig problemen op, waarbij zij het denkvermogen van een mens imiteren. In Kunstmatige intelligentie voor Dummies krijg je een duidelijk overzicht van de technologie, de veelvoorkomende misvattingen en een fascinerende kijk op de toepassingen ervan, van zelfsturende auto’s en drones tot bijdragen op medisch gebied. Je leest over de geschiedenis en ontdekt de grenzen van wat kunstmatige intelligentie kan doen. De wereld van kunstmatige intelligentie is intrigerend – en met deze praktische gids toegankelijker dan ooit! John Paul Mueller is auteur, redacteur en consultant.

bol.com | €34,99 | bekijken >
proxis.com | €32,99 | bekijken >

5. Klara en de Zon

Klara en de Zon

‘Klara en de Zon’ is de adembenemende roman Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro – schrijver van ‘Laat me nooit alleen’ en Booker Prize-winnaar ‘De rest van de dag’. Klara is een robot. Ze is een zogenaamde 'Kunstmatige Vriendin' met een uitstekend waarnemingsvermogen, die vanaf haar plek in de winkel nauwkeurig het gedrag gadeslaat van de kinderen die binnenkomen om rond te neuzen met hun ouders. Klara blijft hopen dat een kind haar zal kiezen. Wanneer dat eindelijk gebeurt, en haar bestaan voorgoed lijkt te veranderen, krijgt ze bij haar vertrek naar haar nieuwe gezin de waarschuwing dat ze niet al te veel waarde moet hechten aan de beloften van mensen.

bol.com | €17,50 | bekijken >
proxis.com | €16,45 | bekijken >

6. Handboek ChatGPT in het onderwijs

Handboek ChatGPT in het onderwijs

Dit handboek biedt een uitgebreide inleiding hoe je in het onderwijs kunstmatige intelligentie in het algemeen en de toepassing ChatGPT in het bijzonder, kunt gebruiken. Een nieuwe technologische revolutie met voor iedereen toegankelijke kunstmatige intelligentie is onlangs over ons uitgestort. Maar wat houdt dit precies in en is het toepasbaar in het hedendaagse onderwijs? Dit handboek biedt een uitgebreide inleiding over hoe kunstmatige intelligentie in het algemeen en de toepassing ChatGPT in het bijzonder in het onderwijs kunnen worden gebruikt. Het is speciaal geschreven voor docenten en schoolleiders.

bol.com | €29,95 | bekijken >

7. Echt nep

Echt nep

Stap in een achtbaan van desinformatie en mediamanipulatie. Een reis door een nieuwe digitale wereld; met computergegenereerde en niet van echt te onderscheiden foto’s van beroemdheden, deepfake therapeuten, digitale kleding waar grof geld voor wordt betaald en complottheorieën die de geest op hol brengen. Hoe houden we grip op de werkelijkheid als het neppe steeds vaker boven het echte wordt gekozen? Mensen hebben altijd de behoefte gehad om te spelen met de realiteit, maar niet eerder kon dat zo gemakkelijk en geloofwaardig als nu. Tegenover de angst voor deze vervagende realiteiten plaatst Echt Nep een optimistisch toekomstbeeld.

bol.com | €24,99 | bekijken >
proxis.com | €21,61 | bekijken >

8. Hallo, ik ben ChatGPT

Hallo, ik ben ChatGPT

Ontdek de wereld van ChatGPT en leer hoe je deze krachtige AI-technologie kunt gebruiken om middels opdrachten in gewoon Nederlands je dagelijkse bezigheden leuker en efficiënter te maken. In dit boek nemen we je mee door de basisprincipes van ChatGPT, van de geschiedenis en de werking tot de meest recente ontwikkelingen. Je leert hoe je ChatGPT kunt gebruiken voor verschillende toepassingen, zoals het opvragen, analyseren en genereren van informatie, het schrijven van voorstellen, samenvattingen en recepten en meer. We bespreken ook de ethische overwegingen van het gebruik van ChatGPT en geven praktische tips voor verantwoord gebruik.

bol.com | €24,99 | bekijken >

9. De intelligente, datagedreven organisatie

De intelligente, datagedreven organisatie

Het complete boek is bedoeld voor eenieder die meer wil weten over de werking en toepassing van BI, (big) data, artificial intelligence, data science en machine learning (ML) modellen. Intelligente organisaties groeien, bloeien en overleven door sensitief, slim en datagedreven beslissingen te nemen. Ze verwerken (big) data razendsnel tot waardevolle informatie en zeer verfijnde kennis. Daarbij herkennen ze tijdig opvallende patronen, ontwikkelen een diepgaand inzicht in processen en geven de productiviteit, creativiteit en innovatie een boost met generatieve AI. Door algoritmes en machinelearningmodellen verbeteren en versnellen beslissingen. Op alle niveaus en over de hele linie.

bol.com | €49,00 | bekijken >

10. Geavanceerd ChatGPT

Geavanceerd ChatGPT

“ChatGPT is voor velen al het dagelijkse hulpje bij allerhande taken. Met dit boek haal je nog veel meer uit deze fascinerende technologie.” In vervolg op het succesvolle boek Hallo, ik ben ChatGPT klom Bob van Duuren wederom in de pen en schreef hij samen met ChatGPT dit vervolgboek, dat bedoeld is voor de meer ervaren gebruiker die nóg meer uit deze veelzijdige technologie wil halen. Het boek gaat voorbij aan de basis en veronderstelt een algemene kennis van en handigheid met ChatGPT.

bol.com | €34,99 | bekijken >

Lees ook:

De beste Terra 17 inch laptops met AMD Ryzen 9 processor

Raymond Veldkamp

De beste 32 inch HP monitoren voor zakelijk gebruik

Raymond Veldkamp

De beste Terra 14 inch laptops met Intel Core i7 processor

Raymond Veldkamp