ZakenDeals

De beste koffiebonenmachines voor op kantoor

Leestijd: 2 minuten

Er wordt weleens gezegd dat koffie de smeerolie van elke onderneming is. Het draagt natuurlijk niet direct bij aan betere resultaten, maar als goede koffie ontbreekt kan dit wel een negatief effect hebben. Niemand zit te wachten op een bak slootwater.

Om de dag op kantoor fris te beginnen en om de vergaderingen zo vlotjes mogelijk te laten verlopen is een lekker bakje koffie dus zeker gewenst. En als het even kan kies je dan voor een bonen koffiemachine met een goede kwaliteit bonen die vers worden gemalen.

Sla niet door

Pas op dat je niet doorslaat en gaat shoppen voor een professionele piston koffiemachine waarbij je alles handmatig moet doen. Ervan uitgaande dat jij en jouw medewerkers geen professionele barista’s zijn, wil je niet telkens kostbare tijd verliezen aan het zetten van een bakje koffie. Ga dus op zoek naar een volautomatische koffie- en espressomachine.

Cappuccino’s en Latte’s

Afhankelijk van de smaak van jou en je medewerkers kan je kijken naar een machine die ook direct een cappuccino of een latte kan maken, maar deze optie zorgt er veelal voor dat je de machine vaker schoon moet maken en over het algemeen hebben deze machines meer storingen. Je doet er daarom verstandig aan altijd een losse melkopschuimer te gebruiken.

Het waterreservoir

Een belangrijke eigenschap van een koffiemachine voor op kantoor is de grootte van het waterreservoir. Hoe groter het waterreservoir is, hoe meer kopjes koffie je kan zetten zonder het waterreservoir bij te moeten vullen.

Smaken verschillen

Er bestaan tientallen soorten koffiebonen waarvan er 2 het belangrijkst zijn namelijk; de Robusta- en Arabica bonen. Arabica bonen hebben een wat zoetere en zachtere smaak. Robusta bonen hebben een sterke, harde smaak. Robusta bonen bevatten twee keer zoveel cafeïne als Arabica bonen. Wij raden aan om 100% Arabica bonen te gebruiken omdat deze kwalitatief het beste zijn. Tevens zijn deze bonen minder vet waardoor je minder kans hebt op verstoppingen in je koffiemachine.

Omdat smaken nu eenmaal verschillen is ons advies om meerdere koffiebonen te proberen en jouw medewerkers zoveel mogelijk te betrekken in het keuzeproces. Dit kan je doen door ze bijvoorbeeld (anoniem en zonder dat ze weten om welke bonen het gaat) de bonen te laten beoordelen met een cijfer. Het eindcijfer voor de verschillende bonen kan je dan samen met bijvoorbeeld de prijs laten meewegen in de uiteindelijke keuze.

Dit gezegd hebbende, vind je hieronder onze selectie voor de beste bonen koffiemachines voor op kantoor.

Actieplan succesvol zelfstandig ondernemen

actieplanWil je een vliegende start maken met jouw onderneming? Schrijf je dan in voor ZakenMail en ontvang inspirerende ondernemersverhalen, handige praktijktips, leerzame zakelijke bloopers en veel meer.

Direct na je inschrijving ontvang je het e-book "Actieplan succesvol zelfstandig ondernemen" als welkomstcadeau!

Dit actieplan geeft antwoord op al jouw ondernemersvragen:

  • Praktische informatie en tips
  • Compleet stappenplan van A tot en met Z
  • O.a. ondernemingsplan, financiële planning en marketing

Krups Intuition Preference

Krups Intuition Preference

Onze budget favoriet voor op kantoor!

Voor een relatief lage prijs heb je een robuuste koffiemachine die voorzien is van een 3 liter waterreservoir en een bonen reservoir voor 250 gram koffiebonen. Wat uniek is aan de Intution Preference is dat je zowel het uiterlijk van de machine kunt personaliseren als de koffiedranken. Kies je favoriete kleur en geef jouw koffiemachine het gewenste uiterlijk. Heb je de koffiesmaak gevonden waar je naar zocht? Bewaar je gepersonaliseerde koffierecepten, zodat je de volgende keer gemakkelijk toegang hebt tot je favoriete dranken. Je kunt tot wel 8 favorieten bewaren!

Prijsindicatie: €589

Bekijk op Bol.com

JURA WE6

JURA WE6

Wie een grote diversiteit aan koffiespecialiteiten op prijs stelt maakt met de Jura WE6 een uitstekende keuze. Een waterreservoir met een inhoud van drie liter, een bonenreservoir voor 500 gram koffiebonen en een koffie residubak met een capaciteit van 25 porties maken van de elegante Professional-volautomaat een ideale oplossing voor op kantoor. De WE6 is makkelijk te bedienen door de toetsen en het 2,8 Inch kleurendisplay aan de voorkant van de espressomachine.

Prijsindicatie: €1449

Bekijk op BCC.nl

De'Longhi PrimaDonna Elite

De'Longhi PrimaDonna Elite

Zet met de De’Longhi PrimaDonna Elite volautomatische espressomachine koffie en Cappuccino, zoals je deze ook drinkt in een idyllisch koffiebarretje in Italië. Met de De’Longhi PrimaDonna Elite volautomaat haal je een combinatie van gebruikersgemak, een ultramodern design en de nieuwste koffiezettechnologie naar je kantoor. De inhoud van het waterreservoir is 2 liter en het bonenreservoir kan worden gevuld met 400 gram koffiebonen.

Prijsindicatie: €1079

Bekijk op Bol.com

Nivona CafeRomatica 1030

Nivona CafeRomatica 1030

Met de nieuwe CafeRomatica 1030 van Nivona op kantoor kunnen tot 18 medewerkers en klanten hun lievelingskoffie instellen en in een hand omdraai zetten. Een 3,2 liter watercapaciteit, een App en 600 gram bonenreservoir maken deze machine bijzonder geschikt voor klein zakelijk gebruik.

Prijsindicatie: €1851

Bekijk op Bol.com

Saeco Xelsis SM7685

Saeco Xelsis SM7685

Met de Saeco Xelsis SM7685 wordt een heerlijke koffiespecialiteit maken een koud kunstje. Dankzij verschillende innovatieve technieken kun je eenvoudig de lekkerste koffiespecialiteiten bereiden, van een echt sterke espresso tot een heerlijk romige cappuccino. Ook kun je twee melkspecialiteiten tegelijk maken zonder in te leveren op de stevigheid van het melkschuim, en je kunt jouw favoriete koffiespecialiteit helemaal naar jouw smaak maken door de maalgraad of de waterhoeveelheid aan te passen. Deze machine beschikt over zeer effectieve spoel- en schoonmaakprogramma’s, dus dat scheelt een hoop werk en je geniet elke keer weer van een heerlijk vers kopje koffie.

Prijsindicatie: €1419

Bekijk op Bol.com

Lees ook:

De beste Dynabook 13 inch laptops met AMD Ryzen 9 processor

Raymond Veldkamp

De beste 24 inch HP monitoren voor zakelijk gebruik

Raymond Veldkamp

De beste Dell 15 inch laptops met Intel Core i5 processor

Raymond Veldkamp