ZakenDeals

De beste boeken over het managen van medewerkers

Leestijd: < 1 minuut

Misschien heb je van nature de kwaliteiten om één of meerdere medewerkers aan te sturen, te coachen/te begeleiden en te leiden. Wellicht ook niet. Dat is niet vreemd want een mens en dus ook een medewerker is vaak een complex iemand. Het loont dan ook de moeite om te investeren in je leiderschapsvaardigheden. De door ons geselecteerde 10 beste boeken over het managen van medewerkers kunnen je daarbij helpen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer effectieve communicatie en het stimuleren van teamprestaties. Elk van de boeken geeft je waardevolle inzichten om goed leiding te geven en een positieve werkomgeving met een succesvolle teamdynamiek te creëren.

Bijgewerkt: 01-12-2023 17:17

1. Beginnen met leidinggeven doe je zo!

Beginnen met leidinggeven doe je zo!

BEGINNEN MET LEIDINGGEVEN DOE JE ZO! 5 STAPPEN NAAR SUCCESVOL LEIDERSCHAP Leiderschap is weten wat je doet en waarom je dat doet. Hoe pak je dingen aan? Wat laat je zien en horen in de dagelijkse praktijk? Als je snel wilt groeien in je nieuwe rol als leidinggevende is dit hét boek voor jou. Het geeft je simpele methodes en stappen die werken. Die zorgen voor blijvende groei van jezelf én van je teamleden. Je vindt antwoorden op vragen als: 1. Hoe word je de baas over jouw agenda in plaats van andersom? Hoe besteed je je tijd zo effectief mogelijk aan de juiste dingen? 2. Wie ben jij en waarom doe je wat je doet? Wat is jouw effect op anderen en hoe zorg je voor een positief effect? 3.

bol.com | €20,00 | bekijken >

2. Help/hoera, ik ga leidinggeven!

Help/hoera, ik ga leidinggeven!

Beginnen met leidinggeven is een van de grootste uitdagingen die je tegen kunt komen in je loopbaan. Je bent ineens verantwoordelijk voor een team, je hebt te maken met organisatiedoelen en ook jouw eigen leidinggevende verwacht van alles van je. Best spannend. Toch? Je wilt geen valse start maken en dus heb je nieuwe skills nodig. Maar waar begin je? Waar word je straks op afgerekend? En welke fouten moet je vooral niet maken? Met Help/Hoera, ik ga leidinggeven! zorg je in drie simpele stappen voor de perfecte start als leidinggevende. Want juist die start is zo belangrijk. Die bepaalt namelijk voor een groot deel hoe succesvol je wordt in je nieuwe rol als leidinggevende.

bol.com | €18,99 | bekijken >

3. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Dit belangrijkste businessboek aller tijden van de grootmeester van de persoonlijke ontwikkeling, maakte wereldwijd bedrijven succesvoller en hielp miljoenen mensen meer grip op hun leven te krijgen. Dit boek behoeft nauwelijks nog introductie; het vormt al jarenlang en wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen. Stephen R. Covey heeft met zijn zeven eigenschappen een miljoenenpubliek bereikt. In Nederland werden al honderd drukken van zijn businessklassieker verkocht. Covey leert je hoe je de kwaliteit van je werkende leven, privéleven en gezinsleven kunt verbeteren.

bol.com | €27,50 | bekijken >

4. Fuck it, you can have it all

Fuck it, you can have it all

Wouter ontwikkelde door de jaren heen een eigen, unieke en kenmerkende no-nonsense manier van coachen. Gelul, gedram of excuses worden niet geaccepteerd en hij dient krachtig, zonder bang te zijn gevoelens of ego’s te kwetsen. Zijn debuut, 'Zo word je een gamechanger', zette hem op de kaart, maar met meer dan 350 high-caliber cliënten en 10.000 uren in de coaching-trenches, is hij niet voor niets de eerste keuze van vermogende mensen, ondernemers, managers en CEO’s. Of eigenlijk is het andersom, Kleinsman kiest met wie hij wil werken en al doende creëert hij dan een omgeving waarin zijn cliënten worden wie ze werkelijk zijn.

bol.com | €70,00 | bekijken >

5. Maak van coachen een gewoonte

Maak van coachen een gewoonte

Het bestverkochte coachingsboek van de 21ste eeuw! Na het lezen van dit boek wordt coachend leidinggeven een tweede natuur, een dagelijkse gewoonte die ervoor zorgt dat managers en hun teams minder hard hoeven te werken en toch betere resultaten boeken. Michael Bungay Stanier trainde meer dan 10.000 drukke managers over de hele wereld in praktische coachingsvaardigheden. Gebaseerd op die jarenlange ervaring ontdekte hij hoe je het ware potentieel in mensen kunt ontsluiten, door minder te zeggen en meer te vragen. Michael verpakte zijn kennis in zeven kernachtige coachvragen die écht impact hebben.

bol.com | €12,99 | bekijken >
proxis.com | €12,99 | bekijken >

6. What It Takes

What It Takes

De carrière en strategieën van een van de meest succesvolle voetbalcoaches ter wereld. Sarina Wiegman onderscheidt zich al jaren als ware pionier in de voetbalwereld en werd al drie keer uitgeroepen tot Best FIFA Women’s Coach. Ze heeft de nationale vrouwenteams van zowel Nederland als Engeland naar historische overwinningen geleid en door haar unieke coachingfilosofie is ze uitgegroeid tot een van de succesvolste coaches in de voetbalgeschiedenis. Dit persoonlijke boek over Sarina’s leven en carrière begint met haar vroege passie voor voetbal en loopt via de belangrijkste momenten op het veld als speelster uiteindelijk naar haar ervaringen in de top van het coachen.

bol.com | €22,99 | bekijken >

7. Shoe Dog

Shoe Dog

Midprice van 10 euro. Autobiografie van de grootste sportschoenenmaker ter wereld Phil Knight richtte in 1964 samen met hardloopcoach Bill Bowerman Blue Ribbon Sports op, in het begin als distributeur voor de Japanse schoenmaker Onitsuka Tiger. Ze begonnen met een startkapitaal van slechts $1200. In 1971 ging het bedrijf verder als Nike Inc. Knight wilde het oorspronkelijk Dimension 6 noemen. Jeff Johnson, Knights eerste werknemer, verzon de naam Nike – uitgesproken als naikie. Phil Knight over de naam Nike: 'Er spookten een heleboel dingen door mijn hoofd. Ten eerste dat Johnson erop gewezen had dat alle grote merken korte namen hebben. Twee lettergrepen of minder.

bol.com | €10,00 | bekijken >
proxis.com | €9,40 | bekijken >

8. Notities van een generaal

Notities van een generaal

Inspirerende levenslessen voor je carrière en je persoonlijke leven van Nederlands bekendste militair. Op 17-jarige leeftijd koos Peter van Uhm voor een carrière bij de krijgsmacht. Veertig jaar later zwaaide hij af als Nederlands hoogste militair en baas van ruim zestigduizend mensen. Al die tijd droeg hij een notitieboekje bij zich, waarin hij waardevolle inzichten en ervaringen noteerde. In dit boek deelt van Uhm zijn persoonlijke inzichten en lessen in leiderschap. Lessen die bruikbaar zijn binnen de krijgsmacht, maar zeker ook daarbuiten. Over vertrouwen en omgaan met kritiek. Over moed, schuld en verantwoordelijkheid.

bol.com | €20,00 | bekijken >

9. Uit liefde voor jezelf

Uit liefde voor jezelf

Als je maar hard genoeg positief denkt, dan zal alles uiteindelijk goed komen. Is dat wel zo? Wat als je het omdraait? Moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden zitten in het basispakket van het leven. Het is de kunst om er slim mee om te gaan. Hoe zou het zijn om niet meer te vechten of vluchten voor angst en pijn? Dat je mag denken wat je denkt, mag voelen wat je voelt en mag zijn wie je bent? Met dit boek krijg je de beste ACT-technieken en oefeningen aangereikt waarmee je meer uit je leven kunt halen. Gijs Jansen gebruikt hiervoor de nieuwste inzichten uit de Positieve Psychologie. Op zijn eerlijke, persoonlijke en humorvolle manier moedigt hij je aan om lichter te leven.

bol.com | €26,99 | bekijken >
proxis.com | €24,95 | bekijken >

Lees ook:

De beste Terra 17 inch laptops met AMD Ryzen 7 processor

Raymond Veldkamp

De beste Dell 14 inch laptops met AMD Ryzen 7 processor

Raymond Veldkamp

De beste Toshiba 17 inch laptops met Intel Core i7 processor

Raymond Veldkamp