ZakenDeals

De beste boeken over het aannemen van medewerkers

Leestijd: < 1 minuut

Al enige tijd kampen vele bedrijven en organisaties in ons land met een ernstig tekort aan medewerkers. Sommige functies zijn niet of vrijwel niet te vervullen. De oorzaken zijn divers: te weinig goed opgeleide mensen en voor veel functies een relatief minder goed salaris en/of onaantrekkelijke arbeids- omstandigheden. Hoe dan ook: het aantrekken van een juiste medewerker is vandaag de dag uitdagender dan ooit. De door ons geselecteerde 10 beste boeken over het aannemen medewerkers kunnen je prima van pas komen bij het aannemen van medewerkers. Ze bieden je inzichten in werving-  en selectieprocessen en geven je waardevolle strategieën om een proces op te zetten waarmee je medewerkers aantrekt die bijdragen aan het succes van je bedrijf.

Bijgewerkt: 02-12-2023 01:44

Nooit meer zonder personeel

Nooit meer zonder personeel

80% van de bedrijven worstelt met de personeelsbezetting. De druk op werkgever en werknemer neemt daardoor steeds verder toe. We dreigen zo met z’n allen vast te lopen. Een nieuwe benadering van werkgeverschap is nodig, waarin mens en business beide tot hun recht komen. Daarom introduceert René Herremans – Expert in het werven en behouden van personeel – Human Relations Management. Human Relations Management is voor alle organisaties die een duurzamer personeelsbestand, hogere productiviteit én een hogere tevredenheid van klanten en medewerkers willen.

bol.com | €23,95 | bekijken >

Assessment centers

Assessment centers

Een al 40 jaar succesvolle methodiek voor talentbeoordeling, maar dan aangepast aan de HR-praktijk van de 21e eeuw: dat is de kern van handboek Assessment Centers. Organisatiepsycholoog dr. Jeroen Seegers, destijds de grondlegger van de assessmentcenter-methode in Nederland, vernieuwde het handboek volledig. Seegers wijdt in het boek aandacht aan de nieuwste trends in assessmentland, zoals het online-assessment en de aandacht voor het leiderschap dat de juiste talenten op de juiste plek in de organisatie weet te plaatsen.

bol.com | €47,50 | bekijken >

Tekst werkt

Tekst werkt

Tekst werkt is het handboek voor tekst binnen recruitment en hr. In dit praktische handboek vertelt Nicol Tadema dat tekst werkt en vooral hóé je tekst voor je kan laten werken. ‘Ik ben toch geen tekstschrijver?’ Veel mensen die actief zijn in de vakgebieden recruitment en hr vinden het schrijven van teksten maar wat lastig. Of niet leuk. Of allebei. En ondertussen is het een groot een onderdeel van het vak. Vragen die vaak spelen zijn: waar moet ik beginnen? Wat doe ik juist wel en wat doe ik juist niet? Hoe laat ik tekst voor mij werken? Het zijn vragen die stuk voor stuk een antwoord verdienen gezien de grote rol die tekst speelt binnen recruitment en hr.

bol.com | €27,98 | bekijken >
proxis.com | €22,98 | bekijken >

Recruitment

Recruitment

Recruiters brengen organisaties en mensen bij elkaar, op een arbeidsmarkt die voortdurend in beweging is. Dat maakt recruitment tot een prachtig vak, waarover echter veel verschillende meningen bestaan. Er is niet één manier van rekruteren die goed is. Wat vandaag werkt, werkt morgen niet meer. Het vakgebied blijft sterk in ontwikkeling. In dit boek staan de volgende uitgangspunten daarbij centraal: * De arbeidsmarkt bepaalt de recruitmentagenda: wie wil rekruteren, moet de arbeidsmarkt en haar behoeften dus goed kennen.

bol.com | €19,49 | bekijken >

Geen gedoe met personeel

Geen gedoe met personeel

Gefeliciteerd: je bedrijf groeit, je kunt het niet meer alleen en je moet personeel aannemen. Dat is best een stap. Zeker omdat er juridisch nogal wat haken en ogen aan zitten: neem je iemand in vaste dienst of kijk je het eerst nog even aan met een ander dienstverband? Wat voor (arbeids)overeenkomsten zijn er? Hoe zit het met doorbetaling bij ziekte en opzegtermijnen? En stel dat het ooit nodig is: hoe kom je weer van je medewerker(s) af? Veel vragen waar je graag een antwoord op krijgt. Een arbeidsrechtspecialist inschakelen is vaak te duur, en antwoorden zoeken op internet levert meestal alleen maar meer vragen en stress op.

bol.com | €29,99 | bekijken >
proxis.com | €28,19 | bekijken >

ChatGPT voor recruitment

ChatGPT voor recruitment

AI-tools gaan recruiters niet vervangen. Echter, recruiters die AI gebruiken zullen recruiters die geen AI gebruiken wel vervangen. Op dit moment heb je een prachtkans om als een van de eersten je recruitmentstrategie te verbeteren. 1) Boost je werving met ChatGPT en AI. Ontwikkel je kennis en vaardigheden. 2) Wees een van de eersten die dit revolutionaire hulpmiddel omarmt. Jij onderscheidt jezelf van de rest. 3) Bespaar tijd: Laat ChatGPT het zware werk doen. 4) Gebruik deze verzameling waardevolle toepassingen en 'prompt' templates om jouw processen te verbeteren of dagelijks te gebruiken: Het schrijven van vacatureteksten.

bol.com | €20,00 | bekijken >

Handboek Recruitment & Employer Branding

Handboek Recruitment & Employer Branding

Hoe maak je een recruitmentstrategie? Wat zijn de voor- en nadelen van outsourcing? Een wirwar aan tools en innovatie, hoe kies je de juiste? Wat is het belang van employer branding? Hoe bereik je je doelgroep? Hoe voer je een goed selectiegesprek? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod in het eerste complete Nederlandse handboek voor recruitment en employer branding. Het bevat een schat aan praktische informatie en is een vraagbaak die iedere recruiter op zijn bureau moet hebben. Gusta Timmermans leert je werken met haar Total Talent Acquisition Model.

bol.com | €31,95 | bekijken >

Secretaresse Assistent Wijzer - Personeel werven via social media

Secretaresse Assistent Wijzer  -   Personeel werven via social media

Wil je als werkgever nieuwe collega's aantrekken, dan zijn social media onmisbaar, want de impact ervan is groter dan ooit. Denk aan profileren op LinkedIn, nieuws delen via Twitter, vloggen via Youtube, fans maken via Facebooke en berichten sturen via WhatsApp. Social media ondersteunen de werving van personeel enorm door: 1. versterking van het werkgevensmerk: cruciaal om een magneet te worden voor talent; 2. doelgerichte arbeidsmarktcommunicatie: slim bereiken én boeien van de doelgroep; 3. proactieve weving: vinden en contact leggen met kandidaten Door social media optimaal in te zetten behaal je voordeel in de wedloop om kandidaten.

bol.com | €26,95 | bekijken >

Handboek Werving en Selectie

Handboek Werving en Selectie

Het Handboek Werving en Selectie is sinds 1992 een beproefde gids voor iedereen die te maken heeft met het werven en selecteren van (de juiste) medewerkers. Ook deze nieuwste versie behandelt uitgebreid wat al jaren bewezen succesvol is in werving en selectieland. Competentieprofielen blijven hun waarde bewijzen in de voorbereiding op het selectiegesprek en bij het beoordelen van de geschiktheid van (interne) kandidaten. Het is van alle tijden dat selecteurs met gedragsgericht interviewen volgens de STARR-methodiek niet alleen pochende sollicitanten ontmaskeren, maar ook uitspraken kunnen doen over het lerend vermogen.

bol.com | €41,50 | bekijken >

Lees ook:

De beste Acer 14 inch laptops met Intel Core i7 processor

Raymond Veldkamp

De beste Dell 17 inch laptops met Intel Core i3 processor

Raymond Veldkamp

De beste MEDION 13 inch laptops met Intel Core i9 processor

Raymond Veldkamp