ZakenDeals

De 5 beste lean management boeken

Leestijd: < 1 minuten

Mensen zijn gewoontedieren en als we eenmaal gewend zijn iets op een bepaalde manier te doen, veranderen we dat liever niet. Zo zie je ook in veel bedrijven dat bepaalde processen op een bepaalde manier gedaan worden simpelweg omdat dat al jaren zo wordt gedaan.

Met lean management leer je op een andere manier kijken naar processen binnen je organisatie en leer je hoe je deze processen efficiënter kunt maken. Zo kan jouw organisatie meer doen in minder tijd, hogere kwaliteit leveren, kosten besparen, klanten blijer maken en meer winst realiseren.

Klinkt interessant toch? Daarom hebben we voor jou de beste boeken over lean management op een rij gezet.

De 10 principes van agile-lean teamcoaching

De 10 principes van agile-lean teamcoaching

Of we het nu ‘agile’, ‘gekantelde’, ‘cyane’ of ‘lerende’ organisaties noemen, er is wat aan de hand in organisatieland. Steeds meer organisaties zien relevant én wendbaar blijven als hun belangrijkste uitdagingen. Cruciaal daarvoor zijn sterke, zelforganiserende teams. Teams die in staat zijn betekenis te geven aan hun rol en gesprekspartner zijn voor andere teams. Maar hoe bouw je dat soort teams?

Dat vraagt om meer dan een optelsom van ‘hard’ en ‘zacht’. Het gaat om resultaat én om afstemming, om groei in volwassenheid qua samenwerking én om procesvolwassenheid. Niet na elkaar, maar tegelijkertijd en continu. Het professioneel begeleiden hiervan vraagt om een andere manier van kijken en om het op de juiste manier inzetten van passende interventies. De 10 principes van agile-lean teamcoaching biedt hiervoor alle handvatten, gebaseerd op best practices vanuit methoden als lean, agile en teamcoaching.

Een must voor (agile-)coaches, teamleiders, facilitators, trainers, teamcoaches, verandermanagers, kwaliteitsmanagers, procesverbeteraars, adviseurs en scrummasters die op zoek zijn naar verdieping van hun rol en het vergroten van hun impact.

Prijsindicatie: €30,80

Bekijk op Bol.com

Lean in de Praktijk

Lean in de Praktijk

Dit boek is onderdeel van de Lean opleiding. Deze opleiding is een praktijkopleiding. Het doel van de opleiding is om de cursisten aan de slag te laten gaan met verbeterprojecten in de praktijk. Lean is een krachtige verbetermethodiek die toepasbaar is op nagenoeg alle processen. Op basis van gezond verstand identificeert u verspillingen in processen en krijgt u handvatten om deze verspillingen structureel weg te werken.

Na afloop van de Lean opleiding bent u in staat om de verspillingen binnen organisaties te herkennen, heeft u het gereedschap en de kennis om deze verspillingen aan te pakken en realiseert u zich dan een cultuur van continu verbeteren meer vraagt dat de implementatie van de Lean tools. Maar belangrijker is dat u net zo enthousiast wordt als wij: proces verbeteren is leuk werk.

Prijsindicatie: €30

Bekijk op Bol.com

Lean Management Systeem

Lean Management Systeem

In Lean Management Systeem worden de filosofie en methodiek van de managementstijl (Shokuba Kasseika) van Toyota, het zogenoemde TMS, uitvoerig beschreven. Centraal staat de supportive managementstijl die gericht is op het ontwikkelen van een lerende organisatie, op teamontwikkeling en op persoonlijke groei van medewerkers. Deze managementstijl stelt organisaties in staat een competitieve voorsprong te ontwikkelen via het toepassen van het verbetersysteem (Lean).

Prijsindicatie: €30

Bekijk op Bol.com

De lean startup

De lean startup

Het idee van de Lean Startup is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. Ondernemers en bedrijven ontwikkelen en lanceren er op succesvolle wijze nieuwe producten mee. De aanpak, waarin het Lean-denken wordt toegepast op het proces van innovatie, maakt het mogelijk de juiste dingen te meten, het product aan te passen en opnieuw te testen. Resultaat: je zult minder tijd en geld verspillen.

In dit boek lees je alles over de principes en technieken van de Lean Startup. De methode is ontworpen om je te leren hoe je een startup opbouwt. Het biedt daarnaast manieren om een bedrijf met de grootst mogelijke snelheid op te schalen en te laten groeien.

Prijsindicatie: €27,95

Bekijk op Bol.com

Kennismaken met Lean

Kennismaken met Lean

Kennismaken met Lean geeft samenhang, betekenis en inhoud aan de vele begrippen en dimensies van het vakgebied Lean. Het biedt een overzichtelijke en praktisch toepasbare structuur door de begrippen te plaatsen in de context van Lean-cultuur, Lean-principes en Lean-technieken.

Professionals die een Lean-training volgen kunnen dit boek als naslagwerk gebruiken.

Prijsindicatie: €20

Bekijk op Bol.com

Ben je op zoek naar een Lean training voor je bedrijf? Neem dan contact op met Coenlaude.nl.

Lees ook:

De beste Microsoft 14 inch laptops met AMD Ryzen 9 processor

Raymond Veldkamp

De beste Microsoft 17 inch laptops met Intel Core i5 processor

Raymond Veldkamp

De beste antivirus software voor jouw bedrijf

Raymond Veldkamp