ZakenDeals

De 5 beste boeken over tijd management en effectief werken

Leestijd: < 1 minuten

Wil je meer doen in minder tijd? En wil je graag tijd over houden? Lees dan zeker even verder.

We zijn allemaal druk druk druk… en hebben heel veel ballen tegelijk in de lucht. Onze to-do lijsten worden langer en onze agenda raakt alsmaar voller. We hebben te weinig uren op een dag en te weinig dagen in een week om alles af te kunnen maken wat we willen en moeten. Het stellen van de juiste prioriteiten is vaak moeilijk en voor je het weet wordt je geleefd door de waan van de dag. Alle telefoontjes en e-mailtjes die je krijgt leiden je af van waar je mee bezig was en je concentratie wordt zwaar op de proef gesteld.

Herken jij het bovenstaande en ben je op zoek naar manieren om beter te kunnen focussen en minder snel afgeleid te worden. Hieronder hebben wij de vijf beste boeken geselecteerd die jou hierbij gaan helpen.

Getting things done - de kunst van stressvrije productiviteit

Getting things done - de kunst van stressvrije productiviteit

Getting Things Done is de ultieme methode om productiever te zijn. Het stelt je in staat om snel informatie te filteren en wat relevant is onder te brengen in een extern 100 procent betrouwbaar systeem. Dit zorgt ervoor dat alle op dit moment niet-relevante informatie uit je zicht verdwijnt en op het juiste moment weer op je radar komt. Hierdoor heb je overzicht om met de juiste dingen bezig te zijn en de rust om hier echt je volledige aandacht aan te geven.

Deze methode is ontwikkeld omdat David Allen merkte dat de bestaande timemanagementmethodes simpelweg niet (meer) aansloten bij de huidige werksituatie. David Allen heeft het boek van begin tot einde herschreven met belangrijke aanpassingen en nieuw materiaal, waardoor het weer relevant is voor de werkvloer van vandaag.

Prijsindicatie: €13,99

Bekijk op Bol.com

De 5 keuzes voor buitengewone productiviteit - getting the right things done

De 5 keuzes voor buitengewone productiviteit - getting the right things done

Verdrinken in een berg werk of op de toppen van je kunnen werken, dat is de keuze. Of eigenlijk: de 5 Keuzes. FranklinCovey ontwikkelde een krachtige methode – gebaseerd op de kennis van Stephen Covey (bestsellerauteur van De zeven eigenschappen), de laatste ontdekkingen in de neurowetenschap en jarenlange praktijkervaring – waarmee je je productiviteit en persoonlijke effectiviteit meetbaar verhoogt.

De methode helpt je in te zien waar je je kostbare tijd, energie en aandacht aan moet besteden om datgene te bereiken wat voor jou het belangrijkst is. Dankzij de 5 Keuzes word je proactief, focus je op wat echt het verschil maakt, krijg je dingen voor elkaar, maak je het leven makkelijker met behulp van technologie – en je krijgt er nog energie van ook. Met de 5 Keuzes ontstijgen individuen, teams en organisaties het doorsnee-efficiëntieniveau en bereiken ze het niveau van buitengewone productiviteit. Met praktijkvoorbeelden uit de Benelux.

Prijsindicatie: €9,99

Bekijk op Bol.com

Eat that frog - dé methode om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden

Eat that frog - dé methode om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden

Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag ‘een makkie’ zijn (aldus Mark Twain). ‘Eat that frog’ laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker op kunt eten, oftewel hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uitschuift blijken namelijk bijna zonder uitzondering de taken te zijn die de grootste, meest positieve impact op je leven zullen hebben.

In deze klassieker over productiviteit legt Brian Tracy uit dat succesvolle mensen niet alles proberen te doen, maar focussen op de belangrijkste taken en zorgen dat die goed gedaan worden. Hij vertelt je hoe je voorkomt dat technologie je tijd domineert en geeft eenentwintig praktische en haalbare stappen die je helpen om te stoppen met uitstellen. En vandaag nog je leven te veranderen.

Prijsindicatie: €14,16

Bekijk op Bol.com

Zo haal je meer uit je brein - Efficiënter en creatiever werken in een hyperverbonden multitaskende wereld

Zo haal je meer uit je brein - Efficiënter en creatiever werken in een hyperverbonden multitaskende wereld

Alles wat je moet weten om je brein beter te doen werken, kort en krachtig samengevat

Omdat ze hun brein onvoldoende kennen, doen slimme mensen domme dingen, zo stelt neuropsychiater Theo Compernolle. Moderne technologie zou ons leven makkelijker moeten maken, maar doordat we er fout mee omgaan, krijgen we stress én zijn we minder productief. In dit boek geeft hij je daarom een broodnodige snelcursus in beter breinbeheer. Vijf breinboeien en vijf breinboeibrekers: meer heb je niet nodig om efficiënter, creatiever en stressvrij te werken!

Prijsindicatie: €10,99

Bekijk op Bol.com

Diep Werk - werken met aandacht in een wereld vol afleiding

Diep Werk - werken met aandacht in een wereld vol afleiding

Cal Newport gebruikte de term ‘diep werk’ voor het eerst op zijn populaire blog. Hij doelde daarmee op de noodzaak van geconcentreerd werken om maximaal te kunnen presteren, een vaardigheid die we langzaam zijn kwijtgeraakt. Hij raakte een zenuw: Newports artikelen over dit onderwerp werden honderdduizenden keren gelezen en overgenomen. De meeste mensen laten zich gemakkelijk onderbreken en besteden een groot deel van de dag aan oppervlakkige werkzaamheden. Dit boek bevat talloze inspirerende verhalen en praktische adviezen over hoe je je werk anders kunt organiseren om diep werk een vaste plek te geven en hoe je door oefening je focus kunt terugbrengen. Want alleen door iets met volle aandacht te doen, ontwikkel je je denkkracht en bereik je meer in minder tijd. Het toepassen van diep werk is de beste beslissing die je kunt nemen in een wereld waarin je wordt afgerekend op de waarde die je toevoegt, maar waarin afleiding nog te veel van je tijd opslokt. Diep werk maakt je beter in wat je doet en geeft je meer voldoening.

Prijsindicatie: €9,99

Bekijk op Bol.com

Lees ook:

De beste Toshiba 17 inch laptops met AMD Ryzen 5 processor

Raymond Veldkamp

De 5 beste lean management boeken

Raymond Veldkamp

De beste MSI 15 inch laptops met AMD Ryzen 9 processor

Raymond Veldkamp