ZakenBlogs

Maak slim gebruik van beschikbare subsidies voor ondernemers

Leestijd: 2 minuten

De meeste (startende) ondernemers kunnen wel een financieel voordeel gebruiken. Het is daarom slim om na te gaan of er een subsidie voor jou als ondernemer beschikbaar is.

In Nederland zijn er verschillende subsidies voor (startende) ondernemers. Sommige subsidies zijn gericht op specifieke sectoren of doelgroepen, terwijl andere subsidies meer algemeen van aard zijn. Hieronder vindt je een lijst met enkele subsidies die beschikbaar zijn voor (startende) ondernemers in Nederland:

Starterslening

De Starterslening is een lening voor startende ondernemers die het moeilijk hebben om aan financiering te komen. De lening kan worden gebruikt om startkapitaal te verkrijgen of om investeringen te doen.

MKB-innovatiestimuleringsregeling (MIT)

De MIT is een subsidie voor midden- en kleinbedrijf die innovatieve projecten willen opzetten. De subsidie kan worden aangevraagd voor projecten op het gebied van productontwikkeling, procesinnovatie en marktintroductie.

Regeling innovatiekrediet

De regeling innovatiekrediet is bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen die willen investeren in innovatieve projecten. De regeling biedt lage rente en langere aflossingstermijnen dan reguliere leningen.

Regeling DGA-pensioen

De regeling DGA-pensioen is bedoeld voor directeur-grootaandeelhouders (DGA) die willen sparen voor hun pensioen. DGA’s kunnen via de regeling maximaal € 1.225 per jaar aan extra pensioen opbouwen.


Gratis: “24 creatieve content ideeën voor zakelijke social media posts”

gratis e-book gratis e-book

Meld je aan voor het ontvangen van onze maandelijkse ZakenMail nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen, openhartige zakelijke bloopers, korte boekentips/recensies, ZakenBlogs en veel meer.

Ontvang nu tijdelijk onze “24 creatieve content ideeën voor zakelijke social media posts” en profiteer van de volgende voordelen:

  • Altijd een creatief en effectief idee.
  • Nooit mee worstelen met inspiratie.
  • Meer interactie met je volgers.
  • Forse tijdbesparing.

Regeling Ondernemerschapsfaciliteiten

De regeling Ondernemerschapsfaciliteiten is bedoeld voor ondernemers die willen groeien of innoveren. De regeling biedt ondernemers de mogelijkheid om gebruik te maken van faciliteiten zoals advies, training en begeleiding.

Regeling energie-innovatie

De regeling energie-innovatie is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende maatregelen of duurzame energieopwekking. De regeling biedt een lage rente en langere aflossingstermijnen dan reguliere leningen.

Regeling kleinschalige energieprojecten

De regeling kleinschalige energieprojecten is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in kleinschalige energieprojecten zoals zonnepanelen of windmolens. De regeling biedt een subsidie op de investering.

Regeling innovatiebox

De regeling innovatiebox is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in innovatieve projecten. Ondernemers kunnen via de regeling een lager tarief van de vennootschapsbelasting betalen op de winst die is behaald met innovatieve activiteiten.

Regeling milieubeheer

De regeling milieubeheer is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in maatregelen om het milieu te beschermen of te verbeteren. De regeling biedt een subsidie op de investering.

Regeling MKB-ontwikkelingslening

De regeling MKB-ontwikkelingslening is bedoeld voor midden- en kleinbedrijf die willen groeien of innoveren. De regeling biedt lage rente en langere aflossingstermijnen dan reguliere leningen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de voorwaarden voor deze subsidies regelmatig kunnen wijzigen. Het is daarom aan te raden om voor meer informatie en het aanvragen van een subsidie contact op te nemen met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat of de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.


Aanbevolen boeken

Rich Dad Poor Dad

Rich Dad Poor Dad

Bekijk dit boek
De macht van McKinsey

De macht van McKinsey

Bekijk dit boek
Maakkracht

Maakkracht

Bekijk dit boek
The Lean Startup

The Lean Startup

Bekijk dit boek

Lees ook:

Effectiever content delen op LinkedIn

Hoe belangrijk is creativiteit voor je verkoop?

Jeroen van Netten

Welke wijn past bij jou?

Raymond Veldkamp