ZakenBlogs

LinkedIn in cijfers

Leestijd: 2 minuten

Als aftrap voor de serie blogs over LinkedIn dacht ik dat het leuk zou zijn om eerst maar eens iets over LinkedIn te schrijven.

LinkedIn werd in 2002 gebouwd door onder meer Reid Hoffman in Amerika. Het LinkedIn-platform werd op 5 mei 2003 gelanceerd met 4.500 connecties. Nu zijn er wereldwijd 774 miljoen profielen aangemaakt.

In december 2016 nam Microsoft LinkedIn over voor € 23,2 miljard! Vervolgens is het platform zich in een nog sneller tempo verder aan het ontwikkelen.

Uit nostalgie kijk ik soms nog wel eens terug in mijn eerste handleiding van 2010. Interessant om te zien hoe het platform zich heeft ontwikkeld en heeft geprofessionaliseerd! Niet meer te vergelijken met de beginjaren.

In Nederland zijn er ruim 9 miljoen profielen en zijn wij koploper in Europa. Ruim 85% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft een profiel. Niet dat iedereen er even actief mee is, maar toch een mooi aantal.

Wie staan er allemaal op LinkedIn in Nederland?

  • Werknemers van ongeveer 700.000 organisaties
  • 1,6 miljoen zelfstandige professionals
  • Circa 200.000 werkzoekenden
  • Studenten

Je ziet op LinkedIn studenten vanaf hun 1e jaar op LinkedIn verschijnen tot en met mensen die van hun pensioen genieten en hun netwerk digitaal willen onderhouden. Leeftijd speelt in LinkedIn in die zin niet zo’n prominente rol, maar opleiding wel. In het begin was LinkedIn een platform voor HBO en Universitair geschoolden. Inmiddels staan er nu ook heel veel MBO-ers op LinkedIn. Mensen die lager opgeleid zijn dan MBO moet je op LinkedIn zoeken met een lampje.

Ik merk in mijn trainingen dat er aan LinkedIn een beetje de reputatie kleeft dat je pas een profiel gaat aanmaken (of updaten) als je op zoek wilt of moet naar een stage of een baan. Volgens mij ben je dan echt te laat! Je hebt echt even de tijd nodig om een netwerk op te bouwen en met een communicatiestrategie aan de slag te gaan.

Lees ook:

5 slimme tips om kosten te besparen voor ondernemers

Raymond Veldkamp

De 6 beste boekentips van ondernemers in 2022

Raymond Veldkamp

Wanneer schakel je een incassobureau in?

Jeroen van Netten