ZakenBlogs

LinkedIn: 5 nieuwste functionaliteiten

Leestijd: 2 minuten

Als MKB’er of ZZP’er zet je ongetwijfeld LinkedIn in. Ken je de 5 nieuwe functionaliteiten al?

Nederland is het land met de hoogste ‘penetratiegraad’ op het gebied van LinkedIn. Er zijn in ons land maar liefst 8,5 miljoen accounts. Veel MKB’ers en ZZP’ers hebben de afgelopen coronatijd benut om (meer) gebruik te maken van LinkedIn of ze hebben dat op hun to-do lijstje gezet. Zoals bekend is LinkedIn veel meer dan een platform om zakelijke berichten te posten. Uit internationaal onderzoek blijkt trouwens dat het van groot belang is dat je met je posts relevant bent en op het juiste moment en op een authentieke manier – liefst kort en krachtig – communiceert. Content waarin mensen in beeld worden gebracht, bijvoorbeeld medewerkers, scoort aantoonbaar hoger dan andere LinkedIn-berichten waaronder al te verkoperige informatie. We zien dat Facebook en LinkedIn goed naar elkaars functionaliteiten kijken en regelmatig ‘leentje buur’ spelen. Daar is niets mis mee. Beide platformen bieden steeds meer mogelijkheden. LinkedIn biedt sinds kort een aantal nieuwe functionaliteiten, o.a. voor acquisitie. We stippen kort de 5 belangrijkste nieuwste functionaliteiten van LinkedIn aan. 


LinkedIn Event

Linkedin evenement aanmakenDeze functionaliteit was een tijdje uit de lucht maar is gelukkig teruggekeerd. Op LinkedIn kun je, vanuit je persoonlijke profiel, een openbaar of een afgeschermd privé-event aanmaken en daarbij nu je logo en toevoegen. Uiteraard geldt dit, in deze coronatijd, ook voor online events waaronder webinars en online trainingen.

 

Zoekopdrachten blijven bewaard


Linkedin zoekgeschiedenisZodra je in LinkedIn een letter intikt op de zoekbalk worden jouw meest recente zoekopdrachten getoond, zowel op je desktopcomputer als op je smartphone. Een heel praktische nieuwe functionaliteit.

 

Aanbevolen voor jou

LinkedIn Power

LinkedIn Power

Bekijk dit boek
400 tips en ideeën voor je LinkedIn-posts

400 tips en ideeën voor je LinkedIn-posts

Bekijk dit boek
Zo bedenk je de perfecte post op LinkedIn

Zo bedenk je de perfecte post op LinkedIn

Bekijk dit boek
Voor Dummies  -   De kleine LinkedIn voor Dummies

Voor Dummies - De kleine LinkedIn voor Dummies

Bekijk dit boek

Acquisitie: Open for Business

Linkedin aangeboden services
Met de nieuwe feature Open for Business op LinkedIn kun je op je profiel direct zichtbaar maken wat jij als MKB’er of ZZP’er precies te bieden hebt. Het werkt heel makkelijk. Je omschrijft kort en bondig jouw producten en diensten. Op basis van bepaalde filters word je vervolgens binnen LinkedIn gevonden door de juiste doelgroepen.

 

Uitnodigen volgen bedrijfspagina

Linkedin Pagina connecties uitnodigenEen heel prettige nieuwe functionaliteit is dat je updates makkelijker dan ooit kunt sorteren op type. Minstens zo prettig is dat je je connecties weer kunt uitnodigen om je bedrijfspagina te volgen. Deze optie is te vinden aan de rechterzijde van de beheermodus. Tip: niet iedereen vindt het prettig of relevant om zo’n uitnodiging te ontvangen. Wie geen uitnodigingen wil ontvangen geeft dat aan in zijn of haar instellingen. Je gaat naar het tabblad ‘communicatie’> ‘wie u kan bereiken’ > ‘uitnodigingen uit uw netwerk’ > ‘pagina’s’.

 

Regionale targeting

Doelgroepinstellingen LinkedInIn december van vorig jaar was er al een eerste begin mee gemaakt maar sinds kort werkt deze functionaliteit van LinkedIn echt perfect: regionale targeting. Zeker in deze coronatijd waarbij opgeroepen wordt om producten en diensten vooral lokaal te kopen is dit een bijzonder handige functionaliteit.

 

Veel succes met het inzetten van bovenstaande nieuwe LinkedIn functionaliteiten!

Lees ook:

De 8 makkelijkste manieren om aan nieuwe klanten te komen

Jeroen van Netten

Verbeter je LinkedIn-profiel met deze 10 tips

Jeroen van Netten

De 6 beste zakelijke adviezen van 2022

Raymond Veldkamp