In mijn LinkedIn trainingen komt altijd het gebruik van taggen (@) aan de orde. Ik merk dat de meeste cursisten wel eens tags gebruiken in Facebook, maar wat dit teken nu precies in LinkedIn doet en wanneer je het kunt inzetten, weten de meesten niet precies.
Taggen
Je kunt in LinkedIn personen taggen, maar ook bedrijven of onderwijsinstellingen. Als je @ gebruikt, dan type je meteen achter @ de voornaam van de persoon (of bedrijf of onderwijsinstelling) die je zoekt, daarna een SPATIE en vervolgens de achternaam. LinkedIn toont je dan een lijstje van mensen met die voor- en achternaam. Je klikt dan op de naam van de persoon die je wil taggen. Het maakt niet uit of dat iemand is die in de 1e, 2e of 3e graad met jou is gelinked. Bij bedrijven en onderwijsinstellingen klik je op het logo van de desbetreffende organisatie.
Je kunt iemand taggen in een bijdrage of in commentaar op een bijdrage.
Wanneer tag je eigenlijk? Dat doe je bijvoorbeeld om iemand te laten weten dat je zijn reactie op prijs stelt. Zoals in onderstaand voorbeeld.
Wat gebeurt er dan achter de schermen? In dit specifieke geval krijgt Hans Bergsma een melding via MELDINGEN dat zijn naam genoemd wordt in mijn reactie. En mijn 1e graad netwerk ziet deze melding ook. Doordat Hans Bergsma is getagged (blauwe naam is een hyperlink) kun je, door op zijn naam te gaan staan, al meteen zijn foto, naam, kopregel en aantal gemeenschappelijke connecties zien. Door op de naam te klikken ben je bezoeker van zijn LinkedIn profiel.
Een andere toepassing kan zijn dat er via LinkedIn een vraag wordt gesteld. Zoals: ‘Wie in mijn netwerk kan mij helpen aan een betrouwbare aannemer?’ Stel, je heb in jouw netwerk zo’n ondernemer, noem dan zijn naam via COMMENTAAR met @ ervoor. Wellicht komt er op deze manier omzet uit.
Ik haal zelf regelmatig omzet uit LinkedIn. Mijn trouwe ambassadeurs laten regelmatig mijn naam vallen en door meteen proactief de persoon in kwestie te benaderen kom ik vaak tot zaken.