ZakenBlogs

Hoe belangrijk is creativiteit voor je verkoop?

Leestijd: < 1 minuut

Marco van Basten, toen hij bondscoach was: ‘Waar staat geschreven dat ik consequent moet zijn?’ Zo is het maar net. Na eerdere uitvoerige blogs, durf ik het dit keer daarom aan om een ultrakorte blog te schrijven. Ter afwisseling en natuurlijk ter lering. Deze live-blog gaat over het veelbesproken onderwerp ‘verkoopgerichte creativiteit voor MKB-ondernemers’.

Datacenters vol

Google maar eens: hele datacenters zijn volgeschreven over creativiteit in de zakelijke markt. Vooral allerlei theorieën, filosofieën en modellen krijg je op je beeldscherm of smartphone te zien. Ik hou het graag zo praktisch en bondig mogelijk. Want je hebt wel meer te doen. Business bijvoorbeeld. Ik mag trouwens wel zeggen dat ik op het gebied van verkoopgerichte creativiteit, met name in de b-t-b-markt, enige ervaring heb (28 jaar om precies te zijn). Gebleken is dat, ondanks of misschien wel juist door de stortvloed aan verkoopgerichte communicatie het belang van creativiteit steeds meer toeneemt om de gestelde doelen te bereiken. Die doelen kunnen zijn het hanteren van een duidelijke profilering maar vaak gaat het vooral om het verkrijgen van meer respons/conversie en het behalen van meer omzet en winst.

Creativiteit, een wondermiddel?

Ook jouw webbezoeker wil, bewust of onbewust, verrast, geprikkeld, verleid en vervolgens geactiveerd worden tot een persoonlijke kennismaking, een offerte-aanvraag of een directe aankoop. Aangetoond is dat het alleen maar opsommen van ‘keiharde’ verkoopargumenten niet meer werkt. Is creativiteit dan een wondermiddel? Natuurlijk niet, maar als je verkoopgerichte creativiteit slim en praktisch inzet kan het wel fors bijdragen aan het behalen van je (verkoop)doelstellingen. Interesse om verkoopgerichte creativiteit in te zetten binnen jouw bedrijf? Laten we dan eens afspreken. Dat kost je hooguit een kop koffie en levert je altijd de nodige inspiratie op.

Lees ook: De 5 beste boeken over creativiteit voor MKB-ondernemingen


Heb je een ZakenBericht? Geef het gratis door

gratis e-book

Gratis e-book "14 gouden website-tips"

gratis e-book

Abonneer je op onze ZakenMail met inspirerende ondernemersverhalen, praktijktips, openhartige zakelijke bloopers, ZakenBlogs en veel meer.

Ontvang nu gratis het e-book "14 gouden website-tips" om de positie van jouw website of webshop te verbeteren in de zoekresultaten van Google.

Dit e-book bevat onder andere:

  • 10 pagina's vol met bruikbare tips
  • Advies voor beginners en gevorderden
  • Extra aandachtspunten voor een betere vindbaarheid
Ontvang het e-book

Lees ook:

Succesvol online in 10 stappen

Raymond Veldkamp

De 5 beste boeken over tijd management en effectief werken

Raymond Veldkamp

Boek review: Online invloed

Jeroen van Netten