ZakenBlogs

Effectiever content delen op LinkedIn

Leestijd: 2 minuten

Veel LinkedIn-gebruikers doen het. Ze scrollen door de berichten (bijdragen) en klikken op een duimpje als een bericht hen aanspreekt. Inmiddels zijn er bij LinkedIn ook allerlei andere icoontjes: klappende handen, een hartje op een hand (STEUN), een groot hart, een lampje of een bedenkelijke blik. Een nieuwe emoticon van LinkedIn is een smiley waarmee je kunt aangeven dat je iets GRAPPIG vindt.

Meer zichtbaarheid

Wil je een bijdrage op LinkedIn van iemand helpen aan meer zichtbaarheid? Gebruik dan een van de INTERESSANT-emoticons, die met een hartje op de hand (STEUN) zorgt voor 10 keer meer zichtbaarheid. En/of plaats een positief commentaar (8x meer zichtbaarheid). Dankzij het algoritme van LinkedIn hebben alle overige LinkedIn-emoticons veel minder waarde voor de zichtbaarheid van een bijdrage.

Wil je op je smartphone een emoticon aan een bijdrage toekennen? Druk dan iets langer op het duimpje en swipe naar rechts. Je ziet dan ook de andere emoticons. 


Uitgebreid delen

Onlangs zag ik opeens een nieuwe LinkedIn-functionaliteit onder het knopje DELEN. Als je klikt op DELEN, klapt er een menu open met de volgende mogelijkheden:

  1. OPNIEUW PLAATSEN: de bijdrage wordt direct gedeeld met jouw netwerk. Voor de knop staat standaard DELEN op IEDEREEN. Dat betekent: jouw 1e, 2e en 3e graad connecties. Let op: je krijgt dan niet de gelegenheid om er nog iets bij te schrijven.
  2. DELEN MET UW MENING: met deze nieuwe functionaliteit kun je er wel iets bij schrijven. Je kunt eveneens enkele #’s plaatsen. Ook is het mogelijk om aan te geven of je dit wilt delen met IEDEREEN (1e, 2e en 3e graad connecties), dit is standaard. Je kunt ook delen met IEDEREEN + TWITTER (als jij jouw Twitter-account hebt gekoppeld aan LinkedIn). Andere mogelijkheden zijn om te delen met CONNECTIES (alleen 1e graad connecties) of in GROEPEN (een groep van jouw keuze). Let op: je kunt maar 1 keuze maken.
  3. DELEN BUITEN LINKEDIN: nieuw in LinkedIn is ook dat je buiten LinkedIn kunt delen met Twitter, Facebook en de link kunt kopiëren.

Wat werkt het best?

Zoals gezegd zorgt de STEUN-emoticon van LinkedIn voor de meeste zichtbaarheid vergeleken met andere emoticons. Bedenk wel dat bijdragen die door jou worden voorzien van een INTERESSANT-icoon, dus ook de STEUN-emoticon, alleen terechtkomen bij jouw 1e graad connecties.


DELEN op de hiervoor aangegeven manieren draagt ook bij aan meer zichtbaarheid, maar veel minder dan het gebruik van een INTERESSANT-emoticon. LinkedIn ziet DELEN namelijk als dubbele content. Gebruik DELEN daarom alleen als je wilt dat meer mensen binnen jouw netwerk het bericht te zien krijgen of als je het bericht wilt voorzien van jouw eigen tekst. Het allerbeste voor de zichtbaarheid van een bijdrage is het plaatsen van originele content. Gratis: “24 creatieve content ideeën voor zakelijke social media posts”

gratis e-book gratis e-book

Meld je aan voor het ontvangen van onze maandelijkse ZakenMail nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen, openhartige zakelijke bloopers, korte boekentips/recensies, ZakenBlogs en veel meer.

Ontvang nu tijdelijk onze “24 creatieve content ideeën voor zakelijke social media posts” en profiteer van de volgende voordelen:

  • Altijd een creatief en effectief idee.
  • Nooit mee worstelen met inspiratie.
  • Meer interactie met je volgers.
  • Forse tijdbesparing.

Begrijp je de verschillende mogelijkheden en voordelen per functionaliteit niet volledig? Wellicht is een LinkedIn-cursus of een 1-op-1 sessie Expert LinkedIn dan een goed idee.

Lees ook:

Laat zoeken en word gevonden door zoekopdrachten op je website

Raymond Veldkamp

Succesvol online in 10 stappen

Raymond Veldkamp

Welke wijn past bij jou?

Raymond Veldkamp