ZakenBlogs

De 6 beste boekentips van ondernemers in 2022

Leestijd: < 1 minuten

Ook in 2022 hebben we weer vele interessante ondernemers geïnterviewd. Hierbij vroegen we onder meer naar hun favoriete of meest inspirerende zakelijke boek. Regelmatig noemden ondernemers dan hoogst opmerkelijke boeken. Je hoeft niet alle ZakenVerhalen door te spitten. We hebben namelijk een top 6 lijstje van de meest opvallende/ verrassende boekentips van 2022 voor je gemaakt.

1. 21 lessen voor de 21e eeuw

1. 21 lessen voor de 21e eeuw

Dick van den Berg (FamilieDocumentaire): “Een echte aanrader is het boek ’21 lessen voor de 21e eeuw.’ Auteur Yuval Noah Harari geeft hierin aan hoe we wereldwijd een verdere polarisatie en de uitbreiding van het aantal conflicten en oorlogen kunnen voorkomen. Hij beschrijft dat heel beeldend en in een groot verband. De podcast ‘Wetenschap Vandaag’ van BNR Nieuwsradio vind ik eveneens een echte aanrader. In enkele minuten worden hierin uiteenlopende interessante onderwerpen op een uiterst toegankelijke manier besproken. Ik luister er bijna elke werkdag naar.”

Prijsindicatie: €9,99

Lees meer

2. 12 regels voor het leven – een remedie tegen chaos

2. 12 regels voor het leven – een remedie tegen chaos

Jan Nauwelaerts de Agé (Ipacs Technisch Rubber): “Onlangs heb ik het boek ‘12 regels voor het leven – een remedie tegen chaos’ gekocht. Auteur dr. Jordan B. Peterson is psycholoog, cultuurcriticus en hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Toronto. In zijn bestseller maakt hij korte metten met de moderne cliché’s van wetenschap, geloof en de menselijke natuur. Volgens de New York Times is hij de meest invloedrijke intellectueel van de Westerse wereld.”

Prijsindicatie: €8,99

Lees meer

3. Het grote gesprekkenboek

3. Het grote gesprekkenboek

Benny Schulte (thexton armstrong): “Zelf lees ik vooral online publicaties. Wat ik iedere ondernemer kan aanraden is het boek ‘Het grote gesprekkenboek’ waaraan ik zelf bijgedragen heb. Hoofdstuk 14 gaat over demotie, oftewel over de tegenhanger van promotie.”

Prijsindicatie: €43,95

Lees meer

4. Het emotionele DNA

4. Het emotionele DNA

Lex Drop (Lijf & Visie): “Aanraders vind ik het boek ‘Het emotionele DNA’ en het bekende boek ‘Omdenken’. De laatste heb ik niet gelezen maar ik heb in de auto wel podcast-uitzendingen van de auteur Bertold Gunster gevolgd. Een podcast die ik anderen ook van harte aanbeveel is ‘Kukuru’, opgericht door de bekende radio-DJ Giel Beelen. In zijn uitzendingen heeft hij superleerzame gesprekken met allerlei experts.”

Prijsindicatie: €24,95

Lees meer

5. En nu laat ik mijn baard staan

5. En nu laat ik mijn baard staan

Wilco Wernsen (Bowling Overhees): “Het laatste managementboek dat ik las is volgens mij ‘En nu laat ik mijn baard staan’ van de auteur Leen Zevenbergen. Dit inspirerende boek gaat over het doorbreken van de dagelijkse sleur, echt een aanrader, met name voor ondernemers.”

Prijsindicatie: €38

Lees meer

6. Hoe word ik een rat?

6. Hoe word ik een rat?

Christiaan Veldhuizen (SmartCom): “Eén van de laatste boeken die ik las was ‘Hoe word ik een rat?’. Ha, ha, dat was zeker niet omdat ikzelf een rat wilde worden, wel om een beter inzicht te krijgen in de beweegredenen en tactieken van mensen, vooral binnen grotere zakelijke omgevingen.”

Prijsindicatie: €20,99

Lees meer

Lees ook:

Gebruik een zoekwoordenonderzoek voor je contentplan

Raymond Veldkamp

3 slimme manieren om je uurtarief als ZZP’er te verhogen

Raymond Veldkamp

Google Ads: De 5 meest gemaakte fouten

Raymond Veldkamp