ZakenBlogs

Aanschaf van een zakelijke laptop – wat is van belang?

Leestijd: 2 minuten

Bij het kiezen van een zakelijke laptop zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder vermelden we de belangrijkste aandachtspunten.  

1. Besturingssysteem

Kies tussen Windows, MacOS en Linux, afhankelijk van je voorkeur en de software die je nodig hebt voor je zakelijke activiteiten.

2. Prestaties

De prestaties van de laptop zijn van cruciaal belang, vooral voor zakelijke taken zoals multitasking, gegevensverwerking en het uitvoeren van zakelijke software. Kies een laptop met voldoende processorvermogen, bijvoorbeeld een Intel Core i5/i7 of een vergelijkbare AMD Ryzen-processor en met voldoende RAM: minimaal 8 GB, bij voorkeur 16 GB of meer.

3. Opslag

Voldoende opslagruimte is belangrijk voor het bewaren van bestanden en documenten. Overweeg een SSD voor snellere prestaties en betrouwbaarheid.

4. Connectiviteit

Zorg ervoor dat de laptop voldoende poorten en connectiviteitsopties heeft, zoals USB-poorten, HDMI, Ethernet en eventueel Thunderbolt 3 voor snelle gegevensoverdracht en externe apparaataansluitingen.

5. Beveiliging

Beveiliging is van vitaal belang voor zakelijke laptops. Zorg ervoor dat de laptop functies heeft zoals vingerafdruksensoren, gezichtsherkenning, TPM-chips en mogelijkheid voor vingerafdrukken, gezichtsherkenning, TPM-chips en mogelijkheid voor gegevensversleuteling om de vertrouwelijkheid van bedrijfsgegevens te waarborgen.

6. Batterijduur

Een goede batterijduur is belangrijk voor mobiel werken en vergaderingen zonder zorgen over een snel leeglopende batterij. Zoek naar een laptop met een batterijduur van ten minste 8 uur.

7. Formaat en draagbaarheid

Afhankelijk van je behoeften kun je kiezen tussen verschillende laptopformaten, variërend van ultradraagbare modellen tot grotere laptops met een groter scherm. Overweeg wat het meest geschikt is voor jouw werkstijl.

8. Toetsenbord en trackpad

Een comfortabel toetsenbord en een nauwkeurig trackpad zijn essentieel voor productiviteit. Test deze elementen als je kunt voordat je een aankoop doet.

9. Service en garantie

Controleer de beschikbaarheid van uitgebreide garantieopties en after-sales services, vooral als je afhankelijk bent van je laptop voor zakelijke activiteiten.

10. Prijs/kwaliteitverhouding

Overweeg je budget en zoek naar laptops die de juiste balans bieden tussen prijs en functies die aan je behoeften voldoen.

Het is belangrijk om een grondige analyse te maken van je specifieke zakelijke behoeften voordat je een beslissing neemt over welke laptop het beste bij je past.

De beste zakelijke laptops

Bekijk hier de beste zakelijke laptops van dit moment

Actieplan succesvol zelfstandig ondernemen

actieplanWil je een vliegende start maken met jouw onderneming? Schrijf je dan in voor ZakenMail en ontvang inspirerende ondernemersverhalen, handige praktijktips, leerzame zakelijke bloopers en veel meer.

Direct na je inschrijving ontvang je het e-book "Actieplan succesvol zelfstandig ondernemen" als welkomstcadeau!

Dit actieplan geeft antwoord op al jouw ondernemersvragen:

  • Praktische informatie en tips
  • Compleet stappenplan van A tot en met Z
  • O.a. ondernemingsplan, financiële planning en marketing

Lees ook:

Gebruik een zoekwoordenonderzoek voor je contentplan

Raymond Veldkamp

LinkedIn in cijfers

Judith de Pagter (Gastblogger)

Bedrijfsnaam bedenken – handige tips

Jeroen van Netten