ZakenBerichten

Marieke Jellema nieuwe voorzitter NOBCO-bestuur

Leestijd: < 1 minuut

Marieke Jellema is vanaf 1 april 2020 de nieuwe voorzitter van het NOBCO-bestuur. NOBCO is de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland. Jellema volgt Charlotte van den Wall Bake op die na haar maximale zittingstermijn afscheid neemt van het bestuur.

Jellema heeft een achtergrond als econoom en bijna 30 jaar ervaring in zowel coaching, verandermanagement, leidinggeven als diverse toezichthoudende rollen.

De rol die Jellema in haar aanstaande voorzitterschap ziet, is om NOBCO verder te professionaliseren, ambities te realiseren en de belofte aan de markt waar te maken. Jellema: “Met de huidige coronacrisis zal er een extra uitdaging bij komen. De nieuwe werkelijkheid zal ook veranderingen inluiden voor het coachvak. Vragen over zingeving, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en aanpassingsvermogen zijn actueler dan ooit.”

Coaching

Over haar vak als coach zegt Jellema: “Vrijwel alle mensen hebben behoefte aan zinvol werk, willen een bijdrage leveren aan het grotere geheel en hebben behoefte aan waardering. Dat maakt het vak zo mooi. Mijn bestuurlijke aanpak is resultaatgericht en analytisch, waarbij ik mensenkennis combineer met een frisse zakelijkheid.”

NOBCO

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches is, met ruim 3.000 aangesloten coaches, de grootste beroepsorganisatie van professionele coaches in Nederland. Coaches sluiten zich aan bij NOBCO omdat ze waarde hechten aan kwaliteit en zichzelf blijvend willen ontwikkelen in hun professie als coach. NOBCO maakt deel uit van de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) dat in 26 landen actief is.


Heb je een ZakenBericht? Geef het gratis door

ZakenMail ontvangen? Schrijf je net als onze 49 ontvangers hieronder in!

Lees ook:

BINsystem nieuwe sponsor IJsselmeervogels

Jeroen van Netten

Consignium van Soest naar Leusden

Jeroen van Netten

Codelogic breidt bedrijfsactiviteiten uit door overname telecompartij

Raymond Veldkamp

Plaats een reactie